Buzatu (PSD) sfidează evidența: Când au fost vasluienii foarte bogați și cum am făcut noi să-i sărăcim?

Buzatu (PSD) sfidează evidența: Când au fost vasluienii foarte bogați și cum am făcut noi să-i sărăcim?

Dumitru Buzatu, cel care a fost reales acum câteva zile ca președintele al PSD Vaslui, susţine că nu partidul său a sărăcit Vasluiul, pentru că… oricum nu a fost vreodată un judeţ bogat.

Iată câteva dintre declaraţiile făcute de Dumitru Buzatu (şeful CJ Vaslui), în faţa celor 812 delegați PSD care l-au reales în unanimitate, citate de presa locală:

  • Ținta noastră, a membrilor PSD, a fost întotdeauna o viață decentă.
  • Unii dintre propagandiștii politici vorbesc despre prosperitate, în special în timpul campaniilor electorale. Sigur că prosperitatea înaintează cu pași înceți și nu e chiar prezentă în toate casele.
  • Eu zic că noi, cei care suntem prezenți aici, și mulți alții care nu sunt ne-am luptat ca să avem o guvernare bună, o viață decentă și cât este posibil să și prosperăm.
  • Una dintre temele preferate ale adversarilor noștri politici în timpul campaniei electorale a fost că PSD-ul a sărăcit Vasluiul. Eu mă întreb de foarte multă vreme, cunoscând și situația economică a județului, când a fost acea perioadă în care vasluienii erau foarte bogați, se bucurau de cea mai mare prosperitate din țară și cum am făcut noi, cei care am fost votați de cele mai multe ori de cea mai mare parte a locuitorilor județului Vaslui, să-i sărăcim?
  • Probabil că este aici un reflex al mitului lui Hesiod, care susținea că, în trecut, într-un timp nedefinit, a existat o epocă de aur și toate lucrurile erau perfecte.
  • Pe măsură ce a trecut timpul, s-au degradat aceste situații și apoi a venit o epocă de argint, unde lucrurile au stat oleacă mai prost, pe urmă o epocă de cupru, și mai prost, iar acum suntem în epoca de fier și e rău de tot la noi.
  • Trebuie să ne desprindem de aceste stereotipii, să nu avem avem niciun fel de jenă, pentru că nu am făcut niciun lucru rău, să vedem contribuția pe care a adus-o Partidul Social Democrat prin programele sale, beneficiile pe care vasluienii le-au avut de pe urma guvernării PSD.
ADVERTISING

Cei peste 800 de pesedişti au aplaudat frenetic fiecare discurs. Momentul lui Buzatu este la minutul 21 în acest video:

Conferinta de alegeri

Organizatia Judeteana a PSD Vaslui

Publicată de Organizatia Judeteana PSD Vaslui pe Vineri, 20 ianuarie 2023

Amintim că datele BNR şi INS arată că judeţul Vaslui are cel mai mic PIB per capita din România (adică produce cel mai puţin). În plus, se află în top şi la cel mai mic potențial de dezvoltare şi la cei mai puțini antreprenori. Detalii AICI

Dumitru Buzatu este în fruntea CJ Vaslui de trei mandate.

Fiul acestuia, Tudorel Buzatu, dar și Gabriela Crețu, fosta soție a lui Dumitru Buzatu, au fost votați vicepreședinți ai PSD Vaslui la aceeaşi conferinţă unde au fost făcute aceste declaraţii.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇