Cazul Buzatu - Fosta soție Gabriela Crețu nu înțelege de ce a fost suspendată din PSD: Suntem despărțiți de mai bine de 20 de ani!

Cazul Buzatu - Fosta soție Gabriela Crețu nu înțelege de ce a fost suspendată din PSD: Suntem despărțiți de mai bine de 20 de ani!

Conducerea PSD a decis sâmbătă dimineaţă să o suspende din partid pe Gabriela Creţu, senator PSD şi fosta soţie a lui Dumitru Buzatu, baronul şpăgar de Vaslui, reţinut de DNA pentru o mită de 250.000 de euro cash.

Gabriela Creţu nu înţelege însă reacţia colegilor din PSD la adresa ei şi s-a revoltat pe grupul de comunicare al senatorilor PSD, după ce a fost suspendată din partid, potrivit unui mesaj obţinut de News.ro.

“Aştept explicaţie statutară şi legală pentru suspendarea mea din partid. Voi face contestaţie la Comisia de integritate”, a scris Gabriela Creţu.

Ulterior, ea a intrat în direct la Antena3 şi a explicat situaţia sa familială.

ADVERTISING

"Sunt membră a Partidului Social Democrat. Suntem despărțiți de mai bine de 20 de ani și divorțați legal din 2015. Am aceeași relație pe care o au toți colegii, o relație colegială. Lucrăm împreună. 

De ce să fiu eu suspendată din partidul la care am construit timp de 33 de ani, în care am condus campanii, în care am câștigat eu personal cinci dintre ele? Mi se pare nedrept", a declarat Gabriela Crețu, la postul TV citat.

Ea va contesta suspendarea sa din partid la Comisia de Integritate, deoarece i se asociază o acuzație „absurdă”, pe care nu o merită.

„Am fost soția lui cu mult timp în urmă. Care este legătura mea?".

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cum moderatorul i-a atras atenţia că averea lui Buzatu nu s-a strâns de ieri pe azi, Creţu a replicat: „nici eu nu sunt despărțită de el de ieri, de astăzi. Suntem despărțiți de dinainte ca eu să fiu membru în Parlament și divorțați din 2015, deci de 8 ani”.

"Tudor şi-a dat demisia, e o victimă absolută"

În plus, senatorul acuză o înscenare:

”Reacția noastră, cel puțin la organizația Vaslui suntem toți în ședință, e clară. Credem că președintelui nostru i s-a înscenat cazul, dar chiar dacă ar fi adevărat nu înțeleg de ce am eu o responsabilitate în acest moment".

Gabriela Crețu a adăugat că, dacă Buzatu a făcut ceva, va decide instanța: „eu, ca membră de partid, știu că a construit organizația de la Vaslui”.

ADVERTISING

Senatorul PSD a făcut referire şi la demisia fiului său, Tudor Buzatu, din funcţia pe care o deţinea în cadrul Secretariatului General al Guvernului, spunând că este un gest de onoare.

"Tudor şi-a dat demisia, e o victimă absolută. Hai să zicem că Tudor şi-a dat demisia că lucra cu el, cu premierul, este executiv. A fost o demisie de onoare, nu fiindcă ar fi avut vreun motiv", a transmis Gabriela Creţu, pentru Agerpres.

Reacţia fulger de la PSD

Biroul Politic Național al PSD a luat sâmbătă, cu unanimitate de voturi, mai multe decizii, anunţate de Marcel Ciolacu.

  • excluderea lui Buzatu din PSD
  • Dragoș Benea, vicepreședintele organizației PSD Vaslui, a preluat interimar conducerea filialei
  • s-a luat act de demisia din funcția de secretar de stat (la Secretariatul General al Guvernului) a lui Tudor Buzatu, fiul baronului de Vaslui
  • suspendarea din PSD a Gabrielei Crețu, senator de Vaslui şi fosta soţie a lui Buzatu

Gabriela Creţu este la al patrulea mandat de parlamentar din partea PSD.

DNA: Baronul Buzatu a cerut comision de 10% şi a primit 250.000 de euro cash!

Baronul de Vaslui, Dumitru Buzatu (68 de ani), prins în flagrant, vineri seara, a fost reţinut în această dimineaţă de DNA pentru luare de mită.

Președintele Consiliului Județean Vaslui a fost prins aseară când primea o mită uriaşă pentru atribuirea unui contract. Au urmat percheziţii la vila sa şi apoi audieri nocturne la DNA Iaşi, care s-au încheiat cu reţinerea liderului pesedist pentru 24 de ore.

În cursul zilei de sâmbătă, Buzatu va fi prezentat Tribunalului Vaslui cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Comunicatul oficial de la DNA arată că, în perioada 8 mai - 7 septembrie, Buzatu ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) sume de bani, reprezentând un procent de 10% din valoarea unui contract de achiziție publică pe care acesta din urmă îl încheiase cu Consiliul Județean Vaslui și care avea ca obiect reabilitarea și modernizarea unor drumuri din județ, astfel încât contractul să se deruleze în bune condiții (plată facturilor).

În acest context, vineri, Buzatu ar fi primit suma de 1,25 milioane de lei, ocazie cu care a fost prins în flagrant delict, cu banii în portbagajul maşinii.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇