Parlamentul European cere primirea României şi Bulgariei în Schengen

Parlamentul European cere primirea României şi Bulgariei în Schengen

Parlamentul European (PE) va cere, săptămâna aceasta, ca România și Bulgaria să fie primite în Schengen.

În acest sens, parlamentarii europeni vor adopta un raport în care solicită primirea celor două țări în Schengen, conform agendei ultimei reuniuni a deputaților europeni înainte de vacanța de vară.

Reuniunea va avea loc marți după-amiază, conform News Beezer, care citează agenția bulgară de presă BTA.

PE a evocat faptul că a adoptat rezoluții și în 2011 și 2018, care au solicitări similare. Marți seară, deputații europeni vor discuta despre raportul care solicită Consiliului UE să ia măsuri imediate pentru a ridica controalele la frontierele terestre, maritime și aeriene ale României și Bulgariei.

ADVERTISING

Ce mai e pe agenda PE

Tot marți, PE va discuta din nou liniile directoare care trebuie așteptate de la Comisia Europeană privind corelarea cheltuielilor bugetare UE cu legalitatea.

Este așteptat ca deputații europeni să fie informați cel puțin de două ori pe an cu privire la măsurile pe care Comisia Europeană le ia pentru a proteja bugetul general și la ce cazuri suspectate de abuz sunt cercetate.

PE va insista să audă primele date în acest sens până cel târziu în luna octombrie.

Europarlamentarii vor cere includerea corupției ca o încălcare a noii legislații europene împotriva nerespectării drepturilor omului în întreaga lume. Așa procedează deja SUA și Canada.

ADVERTISING

În plus, ei vor cere sancțiuni mai dure împotriva răspândirii dezinformării și a ingerințelor externe în alegeri.

Totodată, miercuri, se va discuta despre statul de drept în Polonia și Ungaria. Se așteaptă ca europarlamentarii să discute despre noua lege maghiară privind comunitatea LGBTQ+ și să adopte o rezoluție pe această temă.

Context

La începutul lunii iunie, Comisia Europeană a prezentat o strategie de reformare a Spaţiului european de liberă circulaţie Schengen, prin care cere admiterea României, Bulgariei şi Croaţiei.

ADVERTISING

CE amintea atunci că "Bulgaria şi România au primit evaluări pozitive" privind integrarea în Spaţiul Schengen, iar, recent, acest lucru a devenit valabil şi pentru Croaţia.

Vezi și Cîţu speră că România va intra în Schengen anul acesta: Corectăm ce au stricat pesediştii în Justiţie cât mai repede

Citește și articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇