Pariul lui Drulă: Marcele, n-o să ai curaj să intri la guvernare ca premier. Ne împrumutăm cu 1.000 de euro pe secundă

Pariul lui Drulă: Marcele, n-o să ai curaj să intri la guvernare ca premier. Ne împrumutăm cu 1.000 de euro pe secundă

Liderul interimar al USR, Cătălin Drulă a declarat, marţi, că pune pariu că liderul PSD Marcel Ciolacu nu are curaj să intre la guvernare, în mai 2023, ca premier. El a acuzat actuala guvernare că am ajuns să ne împrumutăm cu 1.000 de euro pe secundă şi a prezis că ne îndreptăm către modelul grecesc de faliment.

Drulă a spus că face un pariu pe o sticlă de vin. ”Pariul este: Marcele, nu o să ai curaj să intri la guvernare, în mai 2023, ca premier”, a spus fostul ministru USR, în emisiunea Talk News de la Profit News TV.

Liderul USR a precizat că în prezent avem „o guvernare socialistă cu epoleţi, iresponsabilă”.

„Nu au curaj să taie pensiile speciale, îşi menţin privilegiile. Asta ne omoară în România, că sunt clase privilegiate şi că există o diferenţă atât de mare între pensiile mici şi cele mari”, a spus Cătălin Drulă, arătând că în acest moment ne împrumutăm cu ”o mie de euro pe secundă”.

„Ne îndreptăm către modelul grecesc de faliment, nu e clar dacă într-un an dau doi ani, pentru că ne împrumutăm într-un ritm ameţitor, la dobânzi din ce în ce mai mari, pentru că din şase lei cheltuiţi de la buget, 4 lei îi avem ca venituri şi 2 îi împrumutăm în momentul ăsta, pentru că inflaţia a explodat şi guvernul are o politică fiscală iresponsabilă, care adânceşte deficitul bugetar. A spus şi guvernatorul BNR, trebuie să reducă la 3%, ei se duc de la 5,8% cum e în construcţia bugetară votată către 7% până la finalul anului”, a mai comentat preşedintele interimar al USR. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇