Guvernul introduce impozitul progresiv? Ciucă şi Ciolacu vin cu detalii

Guvernul introduce impozitul progresiv? Ciucă şi Ciolacu vin cu detalii

Premierul Nicolae Ciucă a spus, miercuri, despre declaraţiile privind introducerea impozitului progresiv, că vrea să facă o clarificare şi a precizat că anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare şi nu vom avea taxe noi.

Şeful Executivului a anunţat că ieri după amiază s-a stabilit, în cadrul coaliţiei, ca la nivelul Ministerului Finanţelor să se facă o analiză, care ulterior va fi discutată cu reprezentanţii instituţiilor de specialitate, cu mediul de afaceri şi cu întregul mediu asociativ, prin care vor căuta ca prin măsurile luate să asigure o optimizare a mediului fiscal. Termenul pentru această analiză este de două săptămâni.

ADVERTISING

”În discuţiile pe care le-am avut în cadrul coaliţiei, ieri după amiază am stabilit ca la nivelul Ministerului Finanţelor să avem o analiză, care ulterior va fi discutată cu reprezentanţii instituţiilor de specialitate, cu mediul de afaceri şi cu întregul meediu asociativ.

Vreau să fac o clarificare, anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare, nu vom avea taxe noi, pentru tot ceea ce avem de făcut în continuare, este să găsim acele soluţii pentru optimizarea fiscală”, a spus premierul, arătând că nu putem discuta despre ”taxe care vin peste noapte şi să impacteze negativ asupra planurilor de bussines”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Nicolae Ciucă va discuta despre aceste lucruri când se va finaliza analiza la nivelul specialiştilor şi a precizat că termenul de analiză a fost stabilit la două săptămâni, apoi urmează dezbaterile.

Ciolacu: Nicio măsură fără dialog

La rândul său, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, în cadrul Summit-ului Romanian Business Leaders, că vrea să dea asigurări că nu se va lua nicio măsură în Guvern, fără să existe un dialog cu mediul de afaceri şi că nimeni nu are de gând să strice climatul şi echilibrul din acest mediu.

ADVERTISING

”Avem un PIB al României care se bazează în acest moment pe 27% venituri şi 47% cheltuieli, este cel mai mare decalaj din Uniunea Europeană. Asta nu înseamnă că cineva va veni, într-o perioadă cu crize multiple, cu noi impozite”, a precizat Ciolacu, arătând că speră ca, împreună cu toţi partenerii sociali, să găsească soluţiile cele mai bune şi mai sustenabile, a mai spus Ciolacu.

”Este nevoie în perioadă următoare să facem echipă şi să avem o discuţie aplicată în ceea ce priveşte viitorul României sau dacă dorim în continuare o abordare de supravieţuire”, a mai spus el.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇