Ciolacu revine asupra declarațiilor despre noi impozite și taxe și cota unică

Ciolacu revine asupra declarațiilor despre noi impozite și taxe și cota unică

Marcel Ciolacu susţine joi că nu se introduce nicio taxă nouă şi nu se măreşte nicio taxă. Despre impozitul progresiv, liderul PSD a precizat că nu a spus că trebuie renunţat la cota unică, ci doar să se facă o analiză.

Publicitate

Ieri acelaşi Ciolacu spunea ​că este normal să existe o discuție privind impozitarea, susținând că nu „sunt toți tâmpiți” cei care au impozitare progresivă, cum e cazul Spaniei, Olandei, Germaniei sau SUA.

”În situaţii de criză, nu se majorează impozitele, deci nu vor fi majorate nici în România. Şi nici nu vor fi introduse alte impozite”, a spus liderul PSD.

El a adăugat că ministrul Finanţelor va prezenta, peste două săptămâni, o analiză care are drept scop "o optimizare fiscală".

Publicitate

"O optimizare fiscală înseamnă că laşi de undeva, unde s-a creat o discrepanţă, şi vii cu o anumită impozitare, dar reduci în altă parte. (…) La proprietăţi există (discrepanţe - n.red.) şi nu din analizele mele, ci din analizele auditurilor financiare. Haideţi să aşteptăm peste două săptămâni", a menţionat acesta.

Preşedintele PSD nu susţine o majorare a TVA, pentru că ştie de la experţi că ar duce la creşterea inflaţiei. 

”Cred că am lămurit, nu se introduce nicio taxă nouă şi nu se măreşte”, a spus Marcel Ciolacu, el infimând ideea că impozitele vor creşte pentru anumite categorii de personal, cu salarii mai mari, prin introducerea impozitului progresiv. 

”Aţi văzut la ştiri la televiziune sau am spus eu? Eu vă pot explica după ce ministrul de Finanţe vine şi ne face o prezentare. Ce mă deranjează pe mine (...) este că nu încercăm să intrăm într-o normalitate şi să înţelegem că aşa este normal, să vorbim despre aceste lucruri în spaţiul public, nu în birouri, ascunşi”, a declarat el. 

Marcel Ciolacu a precizat că aceste discuţii se fac cu experţi financiari internaţionali, care vin şi analizează unde sunt scăpări în construirea bugetului şi a PIB-ului. 

”Cu toţii ne dorim o ţară ca afară, atunci trebuie să ne comparăm cu sistemul fiscal din Europa. Nu merge să ne comparăm cu o ţară dezvoltată precum Germania sau Franţa, dar încercăm să ne comparăm cu ţări precum Polonia, care au avut cam acelaşi istoric ca şi România”, a afirmat Ciolacu. 

Despre faptul că PNL nu doreşte să renunţe la cota unică, Ciolacu a replicat: ”Nici eu nu am spus că trebuie renunţat la cota unică, eu am spus să se facă o analiză să vedem exact. Acum, totdeauna mai există şi vedete”. 

El a mai afirmat că, în acest moment, s-a pornit un drum pentru găsirea soluţiilor. 

”Am avut cea mai mare creştere economică din Europa (..) Această creştere nu se reflectă în toate sectoarele economice din România şi nu se reflectă în buzunarele românilor şi în nivelul de trai al românilor, dar am intrat pe un trend bun”, a explicat Marcel Ciolacu, precizând că un domeniu care a dus la această creştere economică a fost reprezentat de construcţii. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇