Orban: Voi susține demiterea lui Iohannis, dar nu demersul AUR

Orban: Voi susține demiterea lui Iohannis, dar nu demersul AUR

Ludovic Orban, un critic vehement al lui Klaus Iohannis în ultima perioadă, spune că, deși dacă s-ar ajunge la un referendum ar milita pentru suspendarea președintelui, nu susține demersul inițiat de AUR acum.

Orban acuză că formațiunea condusă de George Simion nu vrea decât să își facă imagine pentru că, în realitate, nu are cum să aibă succes în acest moment demersul, de vreme ce pentru inițierea referendumului de suspendare este nevoie de o treime dintre parlamentari.

”La ora actuală nu există această treime. Nu sunt de acord ca un demers atât de serios sa fie apanajul unei singure formaţiuni politice care încearcă să adune capital politic, fără să se gândească dacă măcar există șanse cu adevărat.

ADVERTISING

La ora actuală consider că Iohannis face un mare rău României. Dacă se va ajunge la referendumul pentru demitere, eu voi susține demiterea lui Iohannis”, a spus Ludovic Orban, într-o conferință în care a anunțat că se va întoarce în grupul PNL dacă e refăcută coaliția cu USR.

Întrebat dacă nu se teme de excluderea din partid, mai ales că secretarul general Dan Vîlceanu tocmai anunțase că oricine susține suspendarea pleacă din PNL, Orban a spus că nu.

”Pe mine nu mă poate exclude din PNL, pentru că am PNL în inimă, în suflet și în minte. Ar fi culmea să mă dea pe mine afară din PNL Boc, Flutur, Rareș Bogdan și așa mai departe”, a replicat Orban.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇