Orban spune că PSD vrea să dea jos Guvernul ca să fure alegerile: E de gâgă că moțiunile nu se depun în vacanță parlamentară (Video)

Orban spune că PSD vrea să dea jos Guvernul ca să fure alegerile: E de gâgă că moțiunile nu se depun în vacanță parlamentară (Video)

Premierul Ludovic Orban a declarat luni, după o ședință pe teme electorale la sediul PNL, că PSD este iresponsabil pentru că depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului cu trei luni înainte de alegerile parlamentare, plus că alege să o facă, în premieră, în timp ce Legislativul e în vacanță.

”Această moțiune reprezintă încă un act iresponsabil din partea PSD. Să dai jos Guvernul mi se pare un gest iresponsabil, complet lipsit de logică și împotriva interesului României.

ADVERTISING

Să depui acum o moțiune de cenzură cu 3 luni înainte de alegerile parlamentare, când românii vor decide, e un act iresponsabil (...).

Momentul depunerii moțiunii mi se pare absurd. Nicio moțiune de cenzură în ultimii 30 de ani nu a fost depusă în vacanță parlamentară. Este de gâgă faptul ca moțiunile se depun în sesiunea parlamentară, nu în vacanță”, a spus premierul Orban.

Orban: PSD vrea să fure la vot. Nu mai hotărăsc parlamentarii născuți din pixul lui Dragnea

El acuză social-democrații că prin această mișcare vor să pună mâna pe putere înainte de alegeri, astfel încât să folosească instituțiile statului pentru a frauda votul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Vor să pună mâna pe putere, să organizeze ei alegerile, să fure la vot și să folosească instituțiile statului pentru a-și maximiza scorul electoral. Asta e în capul PSD-ului.

Ce nu înțeleg ei e că românii vor hotărî, nu mai hotărăsc parlamentarii născuți din pixul lui Dragnea”, a adăugat șeful PNL.

Orban e optimist, dar nu spune pe ce se bazează

Orban a evitat să spună clar care e strategia liberalilor pentru ca Guvernul să nu pice la vot la moțiune, dar s-a declarat optimist.

ADVERTISING

În schimb, întrebat de posibile discuții cu Victor Ponta, el a evitat chiar și să-i pronunțe numele și a dat de înțeles că nu se poartă negocieri cu Pro România.

”Sunt un om deschis dialogului. În ce privește persoana al cărui nume l-ați pronunțat (Victor Ponta - n.red.), n-am ce să vă spun. Dar vom discuta cu toți parlamentraii care au o urmă de responsabilitate, care mulți nici ei nu înțeleg acest demers.

Sunt încrezător. Îmi îngădui această încredere, așa cum mi-am îngăduit-o și când am depus moțiunea împotriva Guvernului Dăncilă, și am reușit, și când am cerut votul Guvernului și l-am obținut”, a mai spus premierul Orban.

https://www.facebook.com/guv.ro/videos/658409638416786/?__xts__[0]=68.ARD_sUvf5rs8N2T0Z1zuuatjfpdMQvNc_cXRHyr7njK6HK0zT76LHnS_K0Bo-FbZt-vM0ZN5jb16_QD54WSWHamhFxJCPnwxXZeuXTTka-di3j5EduDMXqmgwth-98jwmwO5e658o256D2dqO8mt3KUHbn9FR70Xnogg4kTiz8jV3y2_VHzkUVdS1YT5qJBnMVdAk9lKQ6STkL8jJxIsDeZR0Lij7gKVok9UUA3Qd5c3R6Qu2iQh4OT0g3NV-p31TuatNpaEHQKUFaGcMW2pmhzpbVfXoSFj-LcxDp3fmIG6TPI5HV5-fhgY-opbyo1xHSXR1WmwgpCCd00lh97OziVT1_5-2bVq&__tn__=-R

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇