Ciolacu anunță că PSD va depune luni moţiune de cenzură și procesul de votare va fi rapid. Mai spune că va merge la Cotroceni cu o propunere de premier

Ciolacu anunță că PSD va depune luni moţiune de cenzură și procesul de votare va fi rapid. Mai spune că va merge la Cotroceni cu o propunere de premier

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a anunţat duminică seară, la lansarea candidaţiilor PSD la primăriile din Capitală, că luni PSD va depune la Parlament moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, iar aceasta urmează să fie citită săptămână viitoare în plen, iar apoi va fi stabilită data votului.

“Mâine PSD va depune moţiunea de cenzură la Parlament şi în cursul săptămânii viitoare va avea loc şi citirea moţiunii urmând să programăm votul”, a declarat Marcel Ciolacu într-o conferinţă de presă.

Liderul PSD a spus că social-democraţii vor merge la Palatul Cotroceni cu o propunere de premier, care a fost deja stabilită, dar nu a dorit să o dezvăluie. 

ADVERTISING

El a fost întrebat de ce PSD nu a venit cu această moţiune de cenzură mai devreme. „Când se depune o moţiune de cenzură este o decizie internă a PSD, pe care am luat-o conform statutului cu colegii mei din ţară. Nu are nicio legătură depunerea moţiunii cu congresul şi cu alte lucruri”, a susținut Ciolacu.

El a reluat afirmaţia conform căreia se bazează la moţiunea de cenzură pe 250 de voturi. 

Ciolacu anunță că PSD depune plângere la DNA împotriva liberalilor cu funcții importante: Sfârşitul acestor hoţi şi mafioţi este aproape!

Întrebat cu ce propunere de premier va merge la Palatul Cotroceni dacă această moţiune de cenzură va trece, Ciolacu a răspuns: “PSD este iniţiatorul moţiunii de cenzură şi categoric va veni şi cu o propunere de prim-ministru. Avem o decizie în ceea ce priveşte un nume de prim-ministru. Nu îl pot spune”.

ADVERTISING

Se ascute lupta în PSD. Teodorovici și-a depus candidatura pentru șefia PSD și-l contestă pe Ciolacu

Ulterior, într-o emisiune la Antena3, Marcel Ciolacu a dat detalii despre moțiunea pe care social-democrații o vor depune luni în Parlament.

”Prima formă a moţiunii de cenzură cu adevărat avea 50 de pagini, am ajuns la o formă de 22 - 24 de pagini, în noaptea asta echipa de la partid o să o finalizeze şi mâine, aşa cum am promis, o să o depunem.

Se va intitula Guvernul PNL de la pandemie la pandemită generalizată, belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena3, duminică seara.  

ADVERTISING

Ciolacu spune că deocamdată cei 202 parlamentari ai PSD au semnat această moţiune, dar că este sigur că şi alte forţe politice o vor susţine.  

”În acest moment este semnată de 202 parlamentari, tot grupul social - democrat a semnat moţiunea.  Avem discuţii cu toate partidele reprezentate în Parlament. Cred că în acest moment, după ce se va citi textul moţiunii, nu cred că vor exista forţe politice responsabile care să nu voteze această moţiune.

Am cumulat tot: haosul din gestionarea pandemiei, lipsa de credibilitate a Guvernului, sfidarea românilor prin tot felul de chermeze şi fraternizări cu interlopii, dezastrul economic, nerespectarea legilor privind alocaţiile, pensiile şi salariile, mai nou salariile profesorilor, ţinerea  spitalelor închise, scăderea nivelului de trai.

Cred că este un moment zero în care nu mai există gri în Parlament, există alb şi negru. Acest Guvern trebuie să plece îndată”, a declarat Ciolacu.  

În ceea ce priveşte o propunere pentru funcţia de prim-ministru, Ciolacu nu i-a dezvaluit nici cu această ocazie numele.  

”Vom merge cu o propunere de premier, sper, susţinută de mai multe forţe politice, la preşedintele României, de a desemna un prim ministru. Avem această persoană în acest moment.  După ce moţiunea va fi votată, vom merge la preşedinte cu o propunere de prim ministru şi cu un program economic pe termen scurt”, a declarat Ciolacu.  

Întrebat dacă nominalizările de premier sunt Sorin Grindeanu sau Vasile Dâncu, Ciolacu a explicat că niciunul dintre cei doi nu va fi propunerea PSD.  

”Amândoi colegii ar putea fi buni pentru a fi desemnaţi de către preşedintele României ca prim-ministru, dar în această etapă, niciunul dintre cei doi colegi nu o să fie propunerea PSD”, a declarat Ciolacu.  

Potrivit preşedintelui PSD, după depunerea moţiunii de cenzură, vor fi cinci zile până când aceasta va fi citită, iar după trei zile, Biroul Permanent Reunit va stabili data votului.

https://www.facebook.com/PartidulSocialDemocrat/videos/1492055527643739

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇