Orban spune că legea care îi scapă pe evazionişti de închisoare ar putea fi modificată. Iohannis tocmai a promulgat-o

Orban spune că legea care îi scapă pe evazionişti de închisoare ar putea fi modificată. Iohannis tocmai a promulgat-o

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a spus că legea prin care evazioniştii scapă doar cu amendă dacă achită integral prejudiciul poate fi modificată în Parlament, dacă există o voinţă în acest sens.

„Cu siguranţă, PNL a votat împotriva acestei legi. Preşedintele a promulgat-o pentru că acesta este atributul constituţional, nu a stabilit că asta e legea. Şi-a exercitat prerogativele. Dacă va exista o voinţă pentru a modifica această prevedere legală, se va modifica”, a declarat Ludovic Orban, întrebat vineri la sediul Monitorului Oficial dacă va fi modificat actul normativ.

ADVERTISING

Legea a fost promulgată miercuri

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri actul normativ privind modificarea şi completarea Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

Pe 15 decembrie 2020, Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, propunerea legislativă, iar două zile mai târziu ÎCCJ a sesizat Curtea Constituţională cu privire la neconstituţionalitatea proiectului de lege.

Pe 4 ianuarie au fost depuse alte două sesizări la CCR de către Guvern şi Avocatul Poporului, însă pe 17 februarie, Curtea a respins obiecţiile de neconstituţionalitate.

ADVERTISING

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇