Orban și Firea se acuză reciproc că au legături cu firma care a contestat licitaţia pentru măştile cumpărate săracilor

Orban și Firea se acuză reciproc că au legături cu firma care a contestat licitaţia pentru măştile cumpărate săracilor

Premierul Ludovic Orban a reacţionat, luni, la afirmaţiile Gabrielei Firea care a susţinut că o persoană din anturajul său ar fi apropiată de firma care a contestat licitaţia privind măştile pentru persoanele defavorizate.

O minciună gogonată. Uitaţi-vă ce portofoliu de contracte a avut firma respectivă şi veţi vedea unde s-au câştigat contracte. Se poate vedea din portofoliul de contracte şi din atitudinea pe care o au: nu poţi să aştepţi 10 zile ca să ataci în ultima zi, ca să dureze cât mai mult licitaţia până la adjudecare”, a declarat premierul, adăugând că se poate verifica portofoliul firmei pentru a vedea unde a câştigat contracte.

ADVERTISING

”Din păcate, ne-am confruntat cu contestaţii din partea unei firme care parcă a planificat să tergiverseze cât mai mult luarea unei decizii”, a mai afirmat premierul Ludovic Orban, luni, întrebat despre măştile pentru persoanele defavorizate.

Premierul a precizat că Ministerul Sănătăţii a demarat de aproape două luni, dar firma care contestat licitaţia a făcut, în ultima zi a termenului legal, contestaţie, atât la CNSC, cât şi la Curtea de Apel.

ADVERTISING

”Solicit judecarea cu celeritate a acestei contestaţii şi în termen de o săptămână să distribuim măştile”, a mai declarat premierul.

Acuzațiile celor doi

Premierul le-a transmis celor care nu-şi permit să cumpere măşti, ca, până la primirea acestora de la autorităţi, ”să folosească alte forme de protejare a nasului şi gurii care asigură, cât de cât, protecţia respectivă”.

Ludovic Orban susţine că o firmă, abonat al reţelei Primăriei Capitalei, a contestat licitaţia pentru achiziţionarea măştilor destinate persoanelor defavorizate.

ADVERTISING

În replică, primarul Capitalei, Gabriela Firea, consideră ruşinos faptul că şeful Guvernului caută ţapi ispăşitori pentru că Executivul nu e capabil să achiziţioneze aceste măşti şi îl avertizează că, dacă insistă cu insinuări murdare, îi indică public persoana din anturajul său care poate contacta direct şi amical acţionarii firmei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇