Orban, după ședința coaliției: Continuăm să căutăm o soluţie consensuală cu privire la desfiinţarea SIIJ

Orban, după ședința coaliției: Continuăm să căutăm o soluţie consensuală cu privire la desfiinţarea SIIJ

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că discuţiile în coaliţia guvernamentală privind desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie vor continua până la găsirea unei soluţii consensuale cu privire la acest subiect.

Declarațiile au fost făcute la finalul ședinței coaliției de guvernare, care în mod neobișnuit a fost convocată la Guvern, nu la Parlament.

"Continuăm discuţiile pe această temă. Toate formaţiunile politice sunt hotărâte să desfiinţeze secţia specială. Urmează să cădem de acord asupra unei formule consensuale cu privire la forma în care desfiinţăm SIIJ. (...)

Continuăm să căutăm o soluţie consensuală cu privire la desfiinţarea secţiei speciale", a reiterat Orban, după şedinţa coaliţiei care a avut loc la sediul Guvernului.

ADVERTISING

El a adăugat că nu s-a discutat despre varianta ordonanţei de urgenţă sau a asumării răspunderii pe acest subiect.

"S-au căutat formule. Continuă discuţiile. (...) Există acea diferenţă dată de un amendament care este formulat de UDMR", a menţionat Orban.

Liderul PNL a precizat că şedinţa coaliţiei a avut loc la Guvern la solicitarea specială a preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, arătând că următoarea reuniune va avea loc la Senat.

"UDMR a preluat astăzi secretariatul tehnic al coaliţiei şi asta a fost cererea preşedintelui UDMR. Atât timp cât au fost de acord colegii mei Dan Barna şi Florin Cîţu să ţinem şedinţa aici la Guvern, am fost şi eu de acord. Nu contează unde ţinem. Următoarea şedinţă va fi la Senat", a explicat Ludovic Orban.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Liderul deputaților UDMR a lansat luni un atac foarte dur la adresa pertenerilor din USR-PLUS, din cauza neînțelegerilor privind desființarea SIIJ.

Citește mai multe despre tensiunile din coaliție pe tema desființării Secției Speciale:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇