Orban: Cererea de revocare a Avocatului Poporului va fi pe ordinea de zi a Birourilor reunite de marţi

Orban: Cererea de revocare a Avocatului Poporului va fi pe ordinea de zi a Birourilor reunite de marţi

Cererea de revocare a Avocatului Poporului şi respingerea rapoartelor de activitate a Televiziunii Române şi Radioului Public se află pe ordinea de zi a şedinţei de marţi, de la 9.30, a Birourilor permanente reunite ale Parlamentului, în vederea unui vot ulterior într-un plen reunit, a anunțat Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

El a mai spus că va fi convocată o reuniune a Camerei şi Senatului pentru ziua de miercuri.

„Vor mai fi puncte pe care le considerăm importante la reuniunea Birourilor permanente reunite în vederea plenului, cum ar fi cererea de revocare a Avocatului Poporului, alături de raport. Este raportul prezentat de Avocatul Poporului.

ADVERTISING

De asemenea, am discutat la nivelul coaliţiei să introducem pe ordinea de zi respingerea rapoartelor depuse de conducerea Televiziunii Române şi a Radioului Public.

Există mai multe proiecte legislative privitoare la modificarea legii privind statutul deputaţilor şi senatorilor, depuse de PNL şi USR, am înţeles că există şi o propunere din partea opoziţiei privitoare la desfiinţarea pensiilor speciale pentru parlamentari.

O să fie puncte de introdus pe ordinea de zi şi ar fi trebuit să fie rezolvate încă din legislatura trecută”, a explicat Ludovic Orban luni la Parlament.

ADVERTISING

Înfiinţarea Comisiei de cod electoral

Acesta a mai spus că, în urma discuţiilor cu partenerii de coaliţie, a fost făcută o înţelegere pentru înfiinţarea Comisiei de cod electoral.

Liderul PNL a mai spus că partidul îl susţine la şefia comisiei de control al SRI pe Cristian Chirteş, iar Marcel Vela va fi sprijinit de liberali să fie preşedintele delegaţiei României la Europol.

Vicepremierul Dan Barna a anunţat că în şedinţa de luni a coaliţiei de guvernare au fost discuţii despre Avocatul Poporului, iar în prezent sunt analizate opţiunile juridice pentru revocarea din funcţie a Renatei Weber.

ADVERTISING

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇