Oprescu spune că nu a fugit de închisoare, ci își trăia visul de a avea o pensie liniștită: Nu vreau să mor

Oprescu spune că nu a fugit de închisoare, ci își trăia visul de a avea o pensie liniștită: Nu vreau să mor

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu, care are de ispășit o condamnare de 10 ani și 8 luni în România, susține că nu a fugit din țară, ci doar își împlinea în Grecia visul de a avea o pensie liniștită.

„N-am fugit nicăieri, nu eram pe elicopter, nu eram pe vas, pe cine știe ce ambarcațiune. Eram aici, îmi făceam visul de o viață ca atunci când voi ieși la pensie o să pot să-mi petrec liniștit zilele pe care le mai am, în liniște și într-o sănătate aparentă.

Eram acasă, casa pe care am închiriat-o. Îmi definitivam formele de rezidență începute în urmă cu 6 luni. M-au găsit acasă. Nu m-am ascuns, nu am fugit. Cum să fug? Pentru ce, când tot procesul a fost o mascaradă?

ADVERTISING

Eu trăiam cu impresia că o să se facă dreptate. Mulțumesc sincer judecătorilor greci că s-au aplecat pe cazul ăsta. Pentru lucrul ăsta am încredere că pot, într-adevăr, să fac ceva”, a susţinut Oprescu, într-un interviu acordat Antena3 după eliberarea pe cauțiune.

El a spus, ca și în fața judecătorilor greci, că dacă ajunge în închisoare în România va muri înainte să apuce să-i fie aprobate căile de atac.

„Nu vreau să mor. Eu vreau să trăiesc măcar până în momentul în care pot să demonstrez că nu sunt vinovat şi nu am făcut altceva decât să plătesc din punct de vedere politic anii 2015 şi zăpăceala furibundă încât să dispară tot ce înseamnă clasa politică la momentul respectiv.

ADVERTISING

Este o modalitate pe care eu nu o să o pot să o înțeleg, este o modalitate nemernică să poţi să acuzi oamenii de lucruri pe care nu le-au făcut”, a adăugat fostul primar.

Oprescu a fost condamnat, pe 13 mai, la 10 ani și 8 luni de închisoare în dosarul în care era acuzat de luare de mită, constituire de grup infracțional organizat și abuz în serviciu.

El a fost dat în urmărire generală și prins, în cele din urmă în Grecia, unde au început procedurile de extrădare.

Marți, magistraţii eleni au decis că Sorin Oprescu poate fi eliberat pe o cauţiune de 5.000 de euro.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇