Olguța Vasilescu dă peste 160.000 de euro pe Zilele Craiovei, cu o săptămână înainte de alegeri. Îi vrea pe scenă pe Theo Rose și Smiley

Olguța Vasilescu dă peste 160.000 de euro pe Zilele Craiovei, cu o săptămână înainte de alegeri. Îi vrea pe scenă pe Theo Rose și Smiley

Primăria condusă de Olguța Vasilescu a lansat procedura de achiziție publică pentru organizarea Zilelor Craiovei, eveniment ce va avea loc cu doar o săptămână înainte de alegerile pentru Parlamentul European și administrația locală.

Zilele municipiului sunt tradițional celebrate de 1 iunie, în ultimii ani fiind organizate evenimente ce s-au întins și pe 6 zile. Anul acesta, ediția se va desfășura pe durata a trei zile, în perioada 31 mai – 2 iunie, adică în plină campanie electorală, având în vedere că alegerile locale și europarlamentare sunt organizate pe 9 iunie.

ADVERTISING

Potrivit procedurii de achiziție consultate de Gazeta de Sud, Primăria Craiovei e dispusă să plătească organizatorului care va câștiga licitația 734.188 de lei fără TVA, adică peste 147.000 de euro (aproape 161.000 de euro cu TVA).

Caietul de sarcini indică și artiștii pe care firma organizatoare trebuie să-i aducă în fața craiovenilor, fiind enumerați Theo Rose, Smiley, Vlăduţa Lupău şi Rapsozii Maramureşului, Maria Dragomiroiu, Alexia, The Players sau Bere Gratis.

Vor mai urca pe scenă în zilele aniversare și angajaţi din cadrul unor instituţii de cultură craiovene, precum Teatrul pentru Copii şi Tineri Colibri, Filarmonica Oltenia, Opera Română, Şcoala populară de Arte şi Meserii Cornetti, Asociaţia Open Your Heart, Ansamblul Maria Tănase şi invitaţii lor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Caietul de sarcini prevede ca doar în „cazuri de forță majoră” să poată fi înlocuiți artiștii cu unii similari ca preț și notorietate, și doar cu acordul Primăriei.

Spectacolele ar urma să aibă loc vineri, în intervalul 17:00-23:00, sâmbătă între 18:00 şi 23:00 şi duminică între 18:30 şi 23:00.

În 2023, Zilele Craiovei au durat cu o zi mai mult, fiind organizate în perioada 1-4 iunie. Atunci caietul de sarcini includea nume precum Feli, Irina Rimes și Connect-R și suma alocată era de 158.000 de euro, cu TVA.

ADVERTISING

Cu un an înainte, în 2022, Primăria a alocat pentru evenimentele pe care le-a organizat între 27 mai și 1 iunie 122.000 de euro cu TVA.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇