Furt de curent la Târgul de Crăciun de la Craiova

Furt de curent la Târgul de Crăciun de la Craiova

Căsuţele unde se vând diverse produse la Târgul de Crăciun din Craiova sunt branşate ilegal la reţeaua de curent a oraşului, iar politiştii fac anchetă pentru furt de energie electrica.

Compania de distribuție a energiei electrice a fost cea care a sesizat organele abilitate, scrie presa locală.

După un control de acum două săptămâni, Distribuție Oltenia a descoperit branșamente ilegale la rețea de la căsuțele puse la dispoziție de Primăria Craiova comercianților din Târgul de Crăciun din zona Doljana.

ADVERTISING

”Costurile legate de electricitate, salubrizare, colectarea, transportul și eliminarea apei reziduale și a uleiurilor alimentare, după caz, sunt în sarcina comercianților”, scrie în criteriile de participare la târg, publicate pe site-ul primăriei conduse de Olguţa Vasilescu.

"Expozanții care desfășoară activități comerciale alimentare cu consum energetic ridicat vor comunica o listă cu tipul și numărul de receptori care vor fi montați, puterea instalată a fiecăruia (în kW), precum și numărul de ore de funcționare. Agenții economici vor achita la paușal la Direcția Servicii Publice din cadrul Primăriei Craiova contravaloarea consumului de energie electrică pentru punctul de lucru ambulant pe perioada desfășurării activității. Aparatele destinate încălzirii standului nu reprezintă un motiv pentru solicitarea suplimentării de putere de curent electric. Utilizarea de alte aparate de încălzire față de cele permise dă dreptul Autorității Locale să rezilieze unilateral Acordul. Aparatul trebuie scos din funcțiune în momentul constatării”, adaugă sursa citată.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇