Noul guvern s-a reunit pentru a stabili ordinea de zi a primei ședințe. Cîțu: Voiam să vă obișnuiți cu noua poziție

Noul guvern s-a reunit pentru a stabili ordinea de zi a primei ședințe. Cîțu: Voiam să vă obișnuiți cu noua poziție

Noul guvern s-a reunit, miercuri seara, pentru a stabili proiectele ce vor fi discutate, săptămâna viitoare, în prima ședință a Cabinetului.

La începutul reuniunii, premierul Florin Cîțu a mulțumit noilor ministri și s-a arătat convins că noul guvern va fi de lungă durată.

”Am ajuns şi aici. Au fost două săptămâni grele, dar veţi vedea de ce a trebuit să muncim în această perioadă, să avem un guvern înainte de sărbători. Sunt lucruri care trebuiesc deja rezolvate în zilele următoare.

Vă mulţumesc pentru tot ce aţi făcut în această perioadă, majoritatea aţi fost în echipele de negocieri şi eu cred că a ieşit un proiect bun şi frumos pentru România, această coaliţie de centru-dreapta. Eu sunt sigur că o să fie o guvernarea stabilă şi de lungă durată pentru că pornim toţi cu aceleaşi obiective”, a spus Cîțu.

ADVERTISING

Apoi, premierul a ținut să precizeze că aceasta nu este o ședință de guvern ci o reuniune pentru pregătirea proiectelor ce se vor afla pe ordinea de zi miercurea viitoare, la ora 13.00.

”În această seară nu facem şedinţă de Guvern. Avem câteva lucruri pe care le pregătim pentru şedinţa de săptămâna viitoare, în general combaterea efectelor provocate de pandemie şi finalizarea bugetului pentru anul 2021. Voiam să vă obișnuiți cu noua poziție”, a precizat Florin Cîțu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Noul Cabinet a primit azi votul de învestitura din partea Parlamentului. Au fost 260 voturi pentru, 186 împotrivă și 0 abțineri.

Apoi, Guvernul Cîțu a depus jurământul, la Palatul Cotroceni, în fața președintelui Klaus Iohannis.

Șeful statului a făcut o scurtă declarație de presă în care a felicitat și a urat mult succes noului Executiv.

”Vă felicit și vă doresc mult succes și multă energie și ambiție pentru realizarea tuturor obiectivelor pe care vi le-ați propus”, a spus Iohannis.

ADVERTISING

Președintele a dat asigurări că împreună cu Parlamentul și cu Guvernul va onora promisiunile făcute românilor.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇