Guvernul Cîțu a depus jurământul. Iohannis: Vom face ce am promis. La treabă!

Guvernul Cîțu a depus jurământul. Iohannis: Vom face ce am promis. La treabă!

Guvernul Cîțu a depus miercuri jurământul, la Palatul Cotroceni, în fața președintelui Klaus Iohannis.

Ulterior, șeful statului a făcut o scurtă declarație de presă în care a felicitat și a urat mult succes noului Executiv.

”Vă felicit și vă doresc mult succes și multă energie și ambiție pentru realizarea tuturor obiectivelor pe care vi le-ați propus”, a spus Iohannis.

Președintele a dat asigurări că împreună cu Parlamentul și cu Guvernul va onora promisiunile făcute românilor.

”Cetățenilor români li s-a promis restructurarea Statului, reforme importante în Sănătate, Educație, în marile sisteme publice, reducerea birocrației dar și combaterea eficientă a pandemiei, campania de vaccinare, relansarea economiei, respectul pentru contribuabili.

ADVERTISING

Toate aceste lucruri vor fi livrate, trebuie să fie livrate. Noul Parlament, noul Guvern, împreună cu mine, cu toate autoritățile vom face ce am promis. Vom repune economia pe picioare, vom face schimbări semnificative în beneficiul cetățeanului”, a precizat Iohannis.

La finalul declarației, șeful statului le-a transmis miniștrilor: ”La treabă!”

Iar noul guvern l-a ascultat pe Iohannis, astfel că a decis ca în această seară să aibă loc prima ședință.

Noul Cabinet a primit azi votul de învestitura din partea Parlamentului. Au fost 260 voturi pentru, 186 împotrivă și 0 abțineri.

Totodat, Guvernul Cîțu a fost audiat azi pe repede înainte în comisii și toți ministrii au primit aviz pozitiv, în ciuda unor contre marca PSD.

ADVERTISING

SpotMedia v-a prezentat, în format LIVE TEXT, ceremonia de depunere a jurământului de către membrii Guvernului Cîțu

20:23 - Vorbește Klaus Iohannis:

  • Bună seara tuturor. Vă felicit și vă doresc mult succes și multă energie și ambiție pentru realizarea tuturor obiectivelor pe care vi le-ați propus.
  • Cetățenilor români li s-a promis restructurarea Statului, reforme importante în Sănătate, Educație, în marile sisteme publice, reducerea birocrației dar și combaterea eficientă a pandemiei, campania de vaccinare, relansarea economiei, respectul pentru contribuabili.
  • Toate aceste lucruri vor fi livrate, trebuie să fie livrate.
  • Noul Parlament, noul Guvern, împreună cu mine, cu toate autoritățile vom face ce am promis. Vom repune economia pe picioare, vom face schimbări semnificative în beneficiul cetățeanului.
  • Au trecut aproape doi ani în care am avut campanii electorale, alegeri. Acest ciclu s-a închis. S-a închis cilcul în care noi ne-am angajat și am promis. Acum, vă spun sincer: La treabă!
ADVERTISING

20:05 - Depun acum jurământul ministrii Guvernului Cîțu.

20:03 - Primul care depune jurământul este premierul Florin Cîțu, urmat de vicepremierii Dan Barna și Kelemen Hunor..

20:02 - Se intonează Imnul României.

19:40 - Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri seară, decretul pentru numirea Guvernului.

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 23 decembrie a.c., decretul pentru numirea Guvernului României”, a transmis Administraţia Prezidenţială.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇