Nicușor Dan își poate începe mandatul de primar al Capitalei. Instanța a respins cele 52 de contestații ale PSD

Nicușor Dan își poate începe mandatul de primar al Capitalei. Instanța a respins cele 52 de contestații ale PSD

Curtea de Apel a respins definitiv cele 52 de contestații la validarea mandatului de primar general al lui Nicușor Dan.

Soluția Curții de Apel București după analiza celor 52 de contestații este:

”Admite excepția tardivităţii. Respinge toate apelurile ca tardiv formulate. Definitivă”.

hotarare-definitiva-de-respingere-a-celor-52-de-co

În aceste condiții, noul primar general ales de bucureșteni pe 27 septembrie își poate prelua mandatul, după o lună de la scrutin.

La finele săptămânii trecute – când a explicat - în cadrul unei conferințe de presă în ce mod încearcă social democrații să tergiverseze venirea sa la Primărie, Nicușor Dan a estimat că va putea depune jurământul până la finele acestei săptămâni.

ADVERTISING

Reamintim că – deși Gabriela Firea a pierdut alegerile și scaunul de primar geneal – 52 de social-democrați (dintre care unii viitori consilieri generali) au contestat validarea mandatului lui Nicuşor Dan.

Tot astăzi Curtea de Apel București ar uma să se pronunțe și asupra contestațiilor care o împiedică pe Clotilde Armand să își preia mandatul de primar al Sectorului 1.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Reacția USR-PLUS: Firea trebuie să plece!

La câteva minute după ce instanța și-a anunțat decizia de a respinge definitiv contestațiile la validarea lui Nicușor Dan în funcția de primar general al Capitalei, USR-PLUS a reacționat.

Alianța a transmis că, în sfârșit, a venit momentul în care Gabriela Firea trebuie să părăsească Primăria Generală.

Iată integral mesajul transmis de USR-PLUS:

ADVERTISING

”Firea trebuie să plece! Instanța a respins astăzi toate contestațiile făcute de PSD împotriva validării mandatului lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei.

Vorbim de peste 50 de contestații, care invocă motive ridicole, pe care le-au făcut consilieri PSD şi apropiaţi ai PSD-ului pentru a trage de timp.

În aceeași situație se află și Clotilde Armand care nu a putut să își preia mandatul pentru ca au fost depuse 120 de contestații în instanță.

Oare câte hoții a făcut PSD în primării dacă încearcă atât de tare să amâne inevitabilul? Nicușor Dan și Clotilde Armand își vor prelua săptămâna aceasta mandatele și vor descoperi toate furturile”.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇