Nicușor Dan explică cine sunt "cretinii" din Primărie. Referire și la Rareș Hopincă

Nicușor Dan explică cine sunt "cretinii" din Primărie. Referire și la Rareș Hopincă

Nicuşor Dan a explicat cuvântul „cretini” pe care l-a folosit recent vorbind despre oameni din Primăria Capitalei.

Nicuşor Dan s-a referit astfel la unii angajați din PMB, care „nu au alt scop în viaţă decât să pună beţe în roate”.

„(Nu mă refeream – n.red.) la instituţiile acelea în ansamblul lor şi nici la corpul funcţionarilor publici, în ansamblul lor, ci la nişte persoane foarte izolate, dar foarte inventive, din Primărie, care îşi petrec timpul în a vedea ce pot să facă împotriva primarului. Cam acesta este scopul lor în viaţă.

În sistemul privat, relaţia între firmă şi angajat e mult mai flexibilă decât în sistemul public. Vă dau un singur exemplu: în sistemul public, orice greşeală mai veche de un an sau un an şi jumătate se prescrie. De exemplu, dacă cineva a scris o autorizaţie total ilegală şi instanţa a constatat după doi ani, nu poţi să îi mai faci nimic”, a explicat Nicușor Dan, la Euronews.

ADVERTISING

Unul dintre cei luaţi în vizor este chiar fostul prefect Capitalei, Rareş Hopincă (PSD), viitorul primar al Sectorului 2, care a atacat de două ori numirea lui Eduard Valentin Stroe la şefia Poliţiei Locale Bucureşti.

„Problema este cu celelalte instituţii. De exemplu, am detaşat şeful Poliţiei Locale şi am numit temporar un alt şef al poliţiei locale, ca să mai dinamizeze ce se întâmplă acolo, iar prefectul a atacat. Legea spune că nu trebuie să ataci, pentru că, teoretic, suntem instituţii publice şi trebuie să colaborăm, adică să spui cu ce s-a greşit.

Legea spune că, atunci când prefectul atacă, se suspendă actul respectiv. Deci oamenii pe care noi i-am mutat au revenit înapoi. Ne-am dus la tribunal, am văzut care sunt motivele, le-am eliminat şi am dat o nouă dispoziţie. A atacat-o şi pe aceea. Iar am mai pierdut două săptămâni până când am ajuns la tribunal. Avem o comisie de disciplină. Ea a funcţionat un timp, după care s-a făcut o plângere la ANFP”, a spus Nicuşor Dan, citat de B1TV.ro.

ADVERTISING

Amintim că primarul Capitalei a folosit recent cuvântul „cretini”, într-o postare pe Facebook în care a anunțat că Diana Punga şi-a dat demisia din funcţia de city manager al Bucureștiului.

Pentru Nicușor Dan, Diana Pungă era unul dintre oamenii de bază, ceea ce l-a determinat să scrie postarea furioasă:

"Lucrez cu Diana Punga din 2015 și de atunci au fost: mai multe campanii, înființare USB, înființare USR și mai ales intrarea într-o administrație locală ruptă de multe realități.

Este o persoană extrem de structurată, care muncește 12 ore pe zi și în weekend, și care rezolvă orice fel de problemă.

ADVERTISING

De ce pleacă? Pentru că viața în administrația publică este frustrantă și consumatoare de energii. Îți pun bețe în roate Prefectul, ANFP-ul, Inspectoratul, directori pe care nu-i poți da afară etc. Și în loc să construiești te lupți cu toți cretinii pe care în viața privată, normală, îi ignori fără mari eforturi".


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇