Nicușor Dan a pus șef nou la Poliția Locală. Cine e colonelul Stroe

Nicușor Dan a pus șef nou la Poliția Locală. Cine e colonelul Stroe

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat marţi că Eduard-Valentin Stroe este noul director general al Poliţiei Locale Bucureşti.

„Este o persoană care a lucrat toată viaţa în Jandarmerie, care a avut funcţii de conducere în Jandarmerie la Bucureşti, la Timişoara. Şi l-am considerat persoana cea mai potrivită”, a declarat Nicuşor Dan, citat de Agerpres.

Eduard-Valentin Stroe este colonel de jandarmi, iar în 2022 a fost protagonistul unui scandal cu plângere la Parchet.

Atunci era comandant al Grupării Mobile de Jandarmi Timișoara şi a fost acuzat că și-a bătut un subaltern în unitate, relata presa locală.

ADVERTISING

Procurorii militari au deschis dosar penal, în urma unei plângeri depusă de un subofițer din unitatea de intervenție a Jandarmeriei. Subofițerul le-a spus procurorilor militari că în 23 martie 2022 ar fi fost agresat de colonelul Stroe, pe fondul unei discuții ce viza condițiile neconforme de muncă. Însă dosarul penal deschis pe numele său de procurorii militari din Timișoara a fost clasat.

Colonelul Stroe a revenit la București ca adjunct al șefului Jandarmeriei Capitalei. Apoi, a fost trecut în rezervă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Din august 2023, s-a angajat ca expert la Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, scrie Gazeta Bucureştilor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇