Negoiță o acuză pe Firea, după ce l-a făcut asasin și terorist: Nici după un mandat nu prea înțelege ce înseamnă primărie

Negoiță o acuză pe Firea, după ce l-a făcut asasin și terorist: Nici după un mandat nu prea înțelege ce înseamnă primărie

Robert Negoiță, proaspăt reales primar al Sectorului 3 din Capitală, a reacționat rapid, marți, după ce a fost făcut terorist de Gabriela Firea.

Firea, care a pierdut cursa electorală pentru al doilea mandat, spune că nu este de acord cu invitaţia făcută de Marcel Ciolacu lui Robert Negoiţă privind revenirea în PSD.

Ea susţine că ”nu putem negocia cu teroriştii politici” și că ”ar fi fost o lipsă de respect faţă de bucureşteni (...) să ne aliem cu propriii noştri asasini, adică cu domnii Ponta şi Negoiţă”.

Replica lui Negoiță

În replică, Negoiță spune că, de fapt, oameni au fost terorizați din cauza deciziilor luate de Administrația Firea.

”Am văzut oameni terorizați că trebuiau să facă baie cu apă rece, am văzut oameni terorizați că nu aveau lumină noaptea și era mai beznă decât pe timpul lui Ceaușescu, am văzut oameni terorizați că nu mai puteau să iasă din casă că erau prea mulţi țânțari, am văzut oameni terorizați care la televizor vedeau că s-au făcut pasaje și că circulăm bine prin București, în timp ce realitatea era alta”, a declarat Robert Negoiță, într-o intervenție telefonică la Digi24.

ADVERTISING

Firea dă vina inclusiv pe presă pentru eșecul său. De ce l-a sunat Pandele pe Orban în noaptea alegerilor

Firea nu știe să piardă

Întrebat de ce a fost făcut terorist de Gabriela Firea, edilul a replicat:

”Daaa... Știți, prima lecție de schi este să înveți să cazi. Dna Firea, îmi dau seama, nu știe să piardă. Este cel mai mare adversar al dumneaei și na, ce să zic... Sunt multe de discutat”, a completat Robert Negoiță.

Au fost numărate 97,46% din voturi. Nicușor Dan își păstrează avansul în fața Gabrielei Firea, Băsescu are peste 10%

”Nici după un mandat nu înțelege ce înseamnă primărie”

Primarul S3 consideră că Gabriela Firea nu ”înțelege ce înseamnă primărie” nici măcar după un mandat de 4 ani.

”Eu am încercat să fac echipă cu dna Firea o perioadă, după care mi-am văzut de treaba mea, iar la alegeri evident că mi-am stabilit clar poziția: nu am cum să o susțin pe dna Firea, că de asta văd că e așa supărată.

Nu e o chestiune personală, pur și simplu, îmi dau seama că pentru bucureșteni nu e bine să continue cu dna Firea, din perspectiva celor 4 ani, adică mandatul pe care tocmai l-a încheiat. Din această perspectivă.

ADVERTISING

Nu am nicio chestiune personală. Eu o respect, îi doresc mult succes în viață! (...) Este un foarte bun comunicator, dar nu prea are legături cu Primăria. Cred că nici după un mandat nu prea înțelege ce înseamnă primărie”, a punctat el.

Firea acuză că a pierdut alegerile pentru că oameni din ”familie” i-au înfipt cuțitul în spate

”Nu puteam susține așa ceva!”

Întrebat dacă ar fi câștigat Gabriela Firea cu susținerea sa, Negoiță a replicat:

Hai să nu plecăm de la premise false. Nu puteam susține așa ceva! Eu nu pot susține așa ceva, ca să nu mai vorbim de blocaje. Deci un pod pe care noi l-am fi realizat în 2 luni de zile, ca să iau avize de la PG am avut nevoie de un an. E inadmisibil! Nu sunt lucrări pe care le fac pentru mine, ci pentru comunitate.

Robert Negoiță

Întrebat dacă ”a tras-o de mână” pe Gabriela Firea în anumite decizii sau dacă a încercat să o ajute, Negoiță a răspuns afirmativ.

”M-am oferit, i-am spus că eu vreau să contribui. Nu auzea nimic. Vorbeam singur. Atunci am renunțat”, a completat acesta.

Totodată, el a reiterat că nu se va întoarce în PSD, în ciuda invitației lansate de Ciolacu: ”Este de neconceput această variantă”. Totuși, a evitat să dea un răspuns clar la această întrebare, în condițiile în care Firea ar părăsi partidul.

ADVERTISING

Firea acuză că Nicușor Dan o să strice ce a făcut ea bine pentru București şi anunţă că va candida la parlamentare

Alianța de stânga, soluția salvatoare?

Întrebat despre o eventuală alianță de stânga, care să-i fi adus victoria Gabrielei Firea, Negoiță a spus că el e de acord cu unitatea, dar trebuie să existe un proiect comun.

Precizările au fost cerute în condițiile în care primarul în funcție al Capitalei a spus că de vină pentru eșecul său este și lipsa unei alianțe a stângii, așa cum a existat în dreapta (PNL, USR, PLUS).

Ponta, despre eșecul Gabrielei Firea. Sper că ştie cine a „înjunghiat-o” cu premeditare chiar din PSD

”Eu sunt de acord cu unitate, atâta vreme cât avem un proiect comun. Care este proiectul comun? Că avem o administrare dezastruoasă? Ăsta să fie proiectul comun? Nu o să mă unesc niciodată în așa ceva”, a răspuns Robert Negoiță.

Tăriceanu spune că Firea a pierdut Primăria Capitalei, pentru că nu a existat o alianță de stânga. Chiar ea a refuzat-o

Postare și pe Facebook

În același timp, Negoiță a avut o intervenție și pe contul său de Facebook în care explică de ce nu a vrut să facă echipă cu Gabriela Firea.

Edilul reia aceleași idei, dar adaugă că tot ce a scris este despre ”primarul Gabriela Firea”, și nu despre ”omul Gabriela Firea”.

”Omul Gabriela Firea rămâne același pe care l-am primit și îl primesc și în viitor cu sufletul deschis în familie”, susține Negoiță.

Redăm integral postarea primarului:

Sincer, nu îmi doream să scriu aceste rânduri. E prea la cald, e vorba despre cineva care a pierdut, o femeie, și m-am gândit că, dacă ies public acum, se va considera că mă urc cu picioarele pe un om care este la pământ.

Însă, din nefericire pentru cea în cauză, văd că nu se poate abține nici măcar în aceste momente, atacă, zgârie și caută vinovați pentru propriul eșec. În aceste condiții, anumite lucruri trebuie spuse, răspicat. Le spun acum, am evitat să le spun în plină campanie. Și poate, din respect pentru cel învins, nu le mai spuneam niciodată, dar văd că învinsul nu-și poate accepta înfrângerea cu demnitate…

Marcel Ciolacu ar vrea ca Gabriela Firea să candideze la alegerile parlamentare

Ca să fie clar pentru toată lumea:

- Am refuzat să fac echipă cu un om care nu a înțeles că în administrația publică singurul lucru care contează sunt proiectele pe care le-ai livrat cetățenilor. Alegerile reprezintă momentul unui bilanț, iar dacă acest bilanț nu se vede în calitatea vieții comunității, atunci ai pierdut.

- Am refuzat să fac echipă cu un primar general care, în relația cu primăria pe care am condus-o și o voi conduce, a fost, în primul rând, preocupată de cum să facă astfel ca instituția pe care o reprezint să nu facă prea multe lucruri, terorizată fiind de paranoia potrivit căreia eu mi-aș fi dorit ca prin lucrurile pe care le făceam pentru Sectorul 3 să atac ulterior fotoliul de primar general.

Cum s-a văzut înfrângerea Gabrielei Firea de la sediul social-democraților: Nervi întinși, zâmbete false și promisiunea unui nou PSD care nu se mai naște

Nu, doamna fostă primar, îmi doream să mă ajutați să fac parcări pentru cetățenii Sectorului 3, să se facă deratizare în Sectorul 3, îmi doream să avem iluminat public în Sectorul 3, îmi doream ca bulevardele din Sectorul 3, aflate în subordinea dvs, să fie demne de un sector european, îmi doream și eu apă caldă pentru comunitatea noastră.

În esență, îmi doream să vă faceți treaba în raport cu cetățenii Sectorului 3, să rezolvați lucrurile care țineau prin lege de responsabilitatea Primăriei Generale. Și v-am rugat, ani de zile, iar când am văzut că nu vreți să faceți aceste lucruri, m-am oferit să le fac eu cu instituția pe care o conduceam, pe banii Sectorului 3, chiar dacă aveam un buget de șase ori mai mic.

Nici asta nu s-a putut, că vă era frică să nu care cumva să demonstrez că se poate. Și m-ați blocat zâmbindu-mi în față, asta apropo de trădare, de familie, de camaraderie…

O noapte de coșmar pentru PSD văzută din sediul USR-PLUS. Alianța de la București o înlătură pe Firea și îi împinge pe social-democrați pe marginea prăpastiei

- În aceste condiții, am obosit să le explic cetățenilor Sectorului 3 de ce nu poate face Primăria Sectorului 3 treaba Primăriei Generale. Și da, în aceste condiții, am considerat că nu este corect pentru comunitatea pe care o conduc să le spun oamenilor că totul e roz, că sunteți un bun primar general. Ar fi fost nedrept față de oameni, ar fi fost incorect să aleg familia în detrimentul cetățenilor Sectorului 3.

- Văd că vorbiți de lipsa unei stângi unite, de echipă, clamați solidaritate în fața inamicului, dar din nefericire dvs sunteți propriul inamic. Sunteți victima propriei dorințe de mărire, a lipsei spiritului de echipă, a calculului politicianist ieftin și de scurtă durată.  Sunteți victima propriilor decizii. 

Cât despre locul crimei, vă spun doar atât: cum aș fi putut eu să vă susțin în fața cetățenilor Sectorului 3 și să vă ajut să vă întoarceţi la locul crimei, adică la Primăria Generală, când știam cum ați pus mai presus în raport cu dânșii propriile interese, în defavoarea comunității pe care o reprezint?

Asta ca să înțelegeți că nu a fost o chestiune personală, nu era vorba despre mine. Pentru mine, omul Gabriela Firea rămâne același pe care l-am primit și îl primesc și în viitor cu sufletul deschis în familie. În schimb, Primarul Gabriela Firea este ceea ce am descris mai sus.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇