Moțiune împotriva ministrului Energiei: Incompetenţa şi minciuna închid lumina în România

Moțiune împotriva ministrului Energiei: Incompetenţa şi minciuna închid lumina în România

Deputatul USR Bogdan Rodeanu a anunţat, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, depunerea moţiunii simple împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu.

„Vă anunţăm că, în conformitate cu art. 112 din Constituţie şi art 189 din Regulamentul Camerei, vă înaintăm moţiunea simplă intitulată ‘Incompetenţa şi minciuna închid lumina în România. Ministrul săptămâna viitoare Virgil Popescu, un pericol pentru securitatea energetică a României'”. Este o moţiune simplă iniţiată de grupul parlamentar al USR, conform listei anexate”, a precizat Rodeanu.

ADVERTISING

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a precizat că procedura este îndeplinită. Biroul Permanent urmează să stabilească acum calendarul.

Moțiunea a fost anunțată de săptămâna trecută de conducerea USR, acuzându-l pe ministru că a fost ”total absent şi depăşit de situaţie” în criza facturilor la energie.

Preşedintele USR, Dacian Cioloş spunea marțea trecută că Virgil Popescu nu mai poate rămâne în funcţie după ”atâtea bâlbe şi atâtea greşeli, cu efecte devastatoare asupra veniturilor cetăţenilor”. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cioloș a spus că ministrul promitea de luni de zile că problemele vor fi rezolvate şi ”făcea pe eroul Dartagnan care se bate cu companiile care măresc facturile”. 

În replică, ministrul Energiei Virgil Popescu a afirmat că poate liderul USR ar trebui să îi ceară demisia şi preşedintelui Franţei Emmanuel Macron, deoarece şi acolo preţurile la energie sunt foarte mari.

”Dacian Cioloş poate ar trebui să îi ceară demisia şi domnului Macron, că şi acolo preţurile la energie sunt mari. Eu nu mai comentez ceea ce declară Dacian Cioloş”, a răspuns Virgil Popescu.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇