USR depune moțiune împotriva ministrului Energiei. Popescu reacționează ironic

USR depune moțiune împotriva ministrului Energiei. Popescu reacționează ironic

Deputatul USR Ionuţ Moşteanu a declarat, marţi, că săptămâna viitoare, în prima zi a sesiunii legislative, formaţiunea pe care o reprezintă va depune moţiune simplă la adresa ministrului Energiei, Virgil Popescu, pe care îl acuză că a fost ”total absent şi depăşit de situaţie” în criza facturilor la energie. Parlamentarii revin, marţi, din vacanţa de iarnă, într-o nouă sesiune parlamentară care începe pe 1 februarie şi se va încheia în vară.

”Actuala coaliţie a picat primul mare examen, cel al plafonării preţurilor la energie şi gaze, şi vedem milioane de familii care suferă, iar ei se ceartă”, a declarat Ionuţ Moşteanu. 

Deputatul USR mai spune că ”ministrul Energie, Virgil Popescu, a fost total absent şi depăşit de situaţie, deşi este de doi ani de zile în funcţia de ministru”.

”Am decis ca în prima zi de sesiune să depunem moţiune simplă împtoriva ministrului Popescu”, afirmă Moşteanu.

Şi preşedintele USR, Dacian Cioloş afirma, marţi, într-o conferinţă de presă, că ministrul Energiei, Virgil Popescu nu mai poate rămâne în funcţie după ”atâtea bâlbe şi atâtea greşeli, cu efecte devastatoare asupra veniturilor cetăţenilor”. 

Cioloș a spus că ministrul promitea de luni de zile că problemele vor fi rezolvate şi ”făcea pe eroul Dartagnan care se bate cu companiile care măresc facturile”. 

În replică, ministrul Energiei Virgil Popescu a afirmat, după ședința de guvern în care a fost aprobată noua schemă de compensare a facturilor, că poate liderul USR ar trebui să îi ceară demisia şi preşedintelui Franţei Emmanuel Macron, deoarece şi acolo preţurile la energie sunt foarte mari.

”Dacian Cioloş poate ar trebui să îi ceară demisia şi domnului Macron, că şi acolo preţurile la energie sunt mari. Eu nu mai comentez ceea ce declară Dacian Cioloş”, a răspuns Virgil Popescu.