Românii se luptă cu facturile, iar șeful ANRE e în Republica Dominicană. USR și PMP cer demiterea conducerii agenției

Românii se luptă cu facturile, iar șeful ANRE e în Republica Dominicană. USR și PMP cer demiterea conducerii agenției

În timp ce românii se luptă să plătească facturile la energie, întreprinderile se tem că vor da faliment, iar partidele caută soluții pentru rezolvarea crizei, Duminitru Chiriță, șeful ANRE, se află în concediu în Republica Dominicană, spun surse din instituție.

Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) este chiar instituția responsabilă cu prevenirea și soluționarea unor astfel de probleme.

Versiunea oficială care pe care o cunosc funcționarii ANRE este că președintele se află în concediu din motive medicale, însă surse convergente au declarat pentru cursdeguvernare.ro că Dumitru Chiriță a plecat în vacanță în Republica Dominicană.

ADVERTISING

Conform jurnaliștilor de la cursdeguvernare.ro, Dumitru Chiriță a fost văzut luni în zona Punta Cana a insulei. Președintele ANRE n-a putut fi contactat de autorii articolului pentru a lămuri situația.

anre-conducere
Foto: ANRE

Între timp, în țară situația continuă să fie explozivă. Prețurile au crescut, iar oamenii nu au cu ce plăti facturile. Marți, când președintele Chiriță era plecat în vacanță, ANRE a aprobat creșterea cu 85% a  prețului gigacaloriei în București, până la 980 de lei.

Controalele ANRE s-au soldat cu amenzi pentru marile companii din energie, pentru greșelile din facturile emise pentru consumatorii casnici, dar asta nu-i ajută prea mult pe românii cu venituri modeste.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În plus, principalele partide din coaliția de guvernare, PSD și PNL, nu reușesc să se pună de acord cu privire la soluția optimă pentru rezolvarea acestei crize majore, care duce inclusiv la închiderea unor mari întreprinderi.

Dumitru Chiriță a fost numit la ANRE de către PSD, în noiembrie 2017, iar numai în 2020 a câștigat în această funcție 700.000 de lei, conform declarației de avere consultată de jurnaliștii de la cursdeguvernare.ro.

În aceste condiții, mai mulți lideri ai USR și PMP, partide de opoziție, cer demiterea lui Dumitru Chiriță și chiar a întregii conduceri a ANRE.

Șșșt... nu deranjați! Pesedistul șef peste facturile la energie a dispărut. Cică ar fi la plajă. Pe bune!Se caută un...

Publicată de Cristian Ghinea pe Miercuri, 19 ianuarie 2022

⛔ PMP cere demisia conducerii ANRE. Electricianul lui Dragnea şi toţi sinecuriştii PSD, PNL şi UDMR să plece din...

Publicată de Partidul Mișcarea Populară pe Joi, 20 ianuarie 2022

Un alt scandal în care este implicată ANRE este legat de numirea lui Alexandru Stănescu, fratele secretarului general al PSD, Paul Stănescu, în comitetul ANRE, numire contestată de USR la Curtea Constituțională, în condițiile în care fratele liderului social-democrat nu avea nici pregătirea, nici experiența cerute de lege.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇