Protest ALRO la Ministerul Energiei. Din cauza facturilor uriaşe la curent și gaze, uzina s-ar putea închide de tot

Protest ALRO la Ministerul Energiei. Din cauza facturilor uriaşe la curent și gaze, uzina s-ar putea închide de tot

Angajații de la ALRO Slatina protestează, joi, la sediul Ministerului Energiei față de creșterea prețurilor la energie care, spun ei, ar putea duce la închiderea uzinei.

O hală întreagă a fost deja închisă, iar până în prima săptămână a lunii februarie 60% din capacitatea de producție va fi oprită.

"Mafia creată în jurul resurselor de energie electrică şi gaze nu îşi încetează acţiunile de speculă, distrugând în mod ireversibil industria din România. Astfel, Alro Slatina a început închiderea din capacitatea de producţie prin oprirea primei hale de electroliză, încă două hale sunt programate a fi oprite în curând, rezultând o reducere a producţiei cu 60%, urmând a funcţiona doar 2 hale din 5.

ADVERTISING

Acelaşi lucru se întâmplă şi la Alum Tulcea, prin reducerea producţiei de alumină cu 60%", au transmis sindicalişti din industria aluminiului.

Reprezentanții ALRO Slatina participanți la protest spun că au trimis o scrisoare la Ministerul Energiei, dar nu au primit niciun răspuns.

”Există riscul sa oprim activitatea din cauza prețului la gaz și curent. Asta înseamnă sărăcie, ne pierdem tinerii pe care am reușit să îi angajăm.

Am trimis o adresă la Ministerul Energiei, nu am primit nicun răspuns”, a declarat la Antena 3 un sindicalist.

ADVERTISING

În urmă cu două săptămâni, ministrul Energiei, Virgil Popescu, le-a transmis sindicaliştilor de la Alro Slatina că va sprijini reluarea producţiei la combinatul de producere a aluminiului.

"Alro Slatina va avea parte de sprijinul meu! Astăzi am avut o întâlnire cu liderii sindicatului Liber Alro, Sindicatul Prelucrarea Aluminiului şi Sindicatul Alroproduct pentru a le transmite că îi voi sprijini să reia producţia", a scris Virgil Popescu pe Facebook.

Alro Slatina va avea parte de sprijinul meu! Astăzi am avut o întâlnire cu liderii sindicatului Liber Alro, Sindicatul...

Publicată de Virgil Popescu pe Joi, 6 ianuarie 2022

Încă de anul trecut, ALRO Slatina a anunţat, printr-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti, că îşi va diminua în 2022 activitatea de producţie a aluminiului primar, din cauza situaţiei de pe pieţele de energie şi gaze, dar va implementa măsuri tehnologice care să permită o repornire rapidă şi eficientă atunci când condiţiile din sectorul de energie vor reveni la normal.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇