Alro îşi va reduce producţia de aluminiu primar, din cauza situaţiei de pe pieţele de energie şi gaze

Alro îşi va reduce producţia de aluminiu primar, din cauza situaţiei de pe pieţele de energie şi gaze

Alro îşi va reduce anul viitor activitatea de producţie a aluminiului primar, din cauza situaţiei de pe pieţele de energie şi gaze, dar va implementa măsuri tehnologice care să permită o repornire rapidă şi eficientă atunci când condiţiile vor reveni la normal, potrivit unui comunicat al companiei remis luni Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Conform sursei citate, Consiliul de Administraţie a adoptat, în şedinţa din 27 decembrie 2021, programul de producţie pe anul 2022, care prevede, printre altele, ”îndeplinirea tuturor obligaţiilor asumate de către companie, inclusiv plata la timp a salariilor, a impozitelor şi taxelor şi a serviciului datoriei pentru creditele angajate”, dar și menținerea unui ”posibil portofoliul de produse, cu excepţia celor neprofitabile sau cu marja de profit foarte mică".

În acest sens, activitatea de producţie a aluminiului primar se va diminua, de la cinci hale de electroliză la două hale, cu implementarea de măsuri tehnologice care să permită o repornire rapidă şi eficientă atunci când condiţiile de pe pieţele de energie vor reveni la normal.

În ceea ce priveşte portofoliul de produse, societatea intenţionează să păstreze sau chiar să crească portofoliul de produse procesate şi să diminueze portofoliul de produse primare.

"Societatea apreciază că o parte din furnizorii şi din clienţii săi vor fi afectaţi de măsurile propuse, astfel încât şi-a propus să angajeze cu aceştia discuţii constructive în vederea diminuării impactului şi asigurării condiţiilor de repornire a capacităţilor", se mai spune în comunicat.

Totodată, conducerea societăţii dă asigurări că nu are în vedere pentru moment concedieri ale personalului angajat, ci doar măsuri pentru eficientizarea folosirii forţei de muncă, măsuri care pot cuprinde inclusiv perioade de şomaj tehnic sau devansarea şi cumularea unor revizii şi reparaţii.

"Conducerea societăţii îşi exprimă încrederea ca societatea va traversa cu succes actuala perioadă dificilă şi va informa din timp investitorii şi publicul interesat despre evoluţia situaţiei sale, în conformitate cu regulile pieţei de capital", spun reprezentanţii companiei.