Criza facturilor: Secretarul general din Ministerul Energiei a fost demis. Ministrul Popescu are Covid

Criza facturilor: Secretarul general din Ministerul Energiei a fost demis. Ministrul Popescu are Covid

Premierul Nicolae Ciucă l-a demis pe Nicolae-Radu Chiurtu din funcția de secretar general al Ministerului Energiei, după ”eroarea materială” apărută în ordonanța de urgență privind măsurile din energie. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial.

„La data intrării în vigoare a prezentei decizii încetează exercitarea, cu caracter temporar, de către domnul Nicolae-Radu Chiurtu a funcției publice vacante din categoria înalților funcționari publici de secretar general al Ministerului Energiei. Domnul Nicolae-Radu Chiurtu predă lucrările și bunurile care i-au fost încredințate în vederea exercitării atribuțiilor de serviciu în termen de 3 zile”, potrivit deciziei premierului Nicolae Ciucă.

ADVERTISING

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat, miercuri, că are rezultat pozitiv pentru COVID-19. Popescu are o formă ușoară de boală și s-a izolat la domiciliu.

Decizia a fost publicată după ce Executivul s-a reunit într-o şedinţă online, pentru a corecta Ordonanţa de Urgenţă cu măsurile din energie, la o zi după ce fusese aprobată.

Conform anunţului Executivului, tema şedinţei de Guvern a fost ”îndreptare eroare materială - neconcordanţă între conţinutul corpului principal şi anexă, în conformitate cu noile plafoane la gaze naturale, din OUG pentru modificarea şi completarea OUG nr. 118/2021 privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrică şi gaze naturale pentru sezonul rece 2021-2022(...)”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a explicat că ”îndreptarea erorii din Anexă a vizat majorarea volumului total de consum gaze naturale de 1000 mc plus max zece la suta de la 1100 la 1200 plus o abatere 10 la suta, în total 1320 mc”.

Ordonanţa de urgenţă privind noile preţuri plafonate la energia electrică şi gaze naturale a fost aprobată în ședința de marți a Guvernului.

Domnul Chiurtu Radu a lucrat toată viața la stat. A terminat Mecanică Fină cu o lucrare de licență pe echipamente de...

Publicată de Valeriu Nicolae pe Luni, 29 martie 2021

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇