Românii își vor recupera banii dați pe facturile umflate la energie, spune ministrul Popescu

Românii își vor recupera banii dați pe facturile umflate la energie, spune ministrul Popescu

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat marți că românii ar putea beneficia de recalculări ale facturilor la curent și gaze inclusiv pentru lunile ianuarie, decembrie și noiembrie, însă trebuie să discute mai întâi la Ministerul Justiției, să vadă dacă este posibil din punct de vedere legal.

Popescu spune că OUG privind scăderea plafoanelor la energie şi gaz şi creşterea limitei de consum va fi aprobată săptămâna viitoare, iar până la 30 iunie se fac regularizări pentru consumul din timpul iernii.

ADVERTISING

În continuare, el a dat vina pe furnizori, pe care îi acuză că nu au aplicat legea.

Întrebat despre măsurile anunțate de premierul Ciucă, ministrul a spus că „vom vedea” care vor intra în vigoare și care nu. De altfel, majoritatea răspunsurilor sale la întrebările jurnaliștilor au fost unele evazive.

Totuși, ministrul a promis că toți cei care au plătit facturi umflate își vor recupera banii, în contextul în care circa un milion de facturi la energie au fost calculate greșit de furnizori.

Întrebat ce se va întâmpla cu prețurile tot mai mari, Popescu a replicat că se așteaptă ca prețul gazului să scadă în mod natural în aprilie, când va scădea și consumul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Întrebat în legătură cu o eventuală demisie și dacă se mai bucură de susținere la nivelul coaliției de guvernare, ministrul a comentat: „Nu comentez fake news-uri pe care le dați”.

V.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇