Asociația Pro Consumatori și PSD cer demiterea ministrului Energiei. Popescu: Nu iau în calcul demisia

Asociația Pro Consumatori și PSD cer demiterea ministrului Energiei. Popescu: Nu iau în calcul demisia

Asociația Pro Consumatori îi cere premierului Nicolae Ciucă să-l demită pe Virgil Popescu, ministrul Energiei, după ce acesta a îndemnat populația să nu plătească facturile mari la energie electrică.

”Asociația Pro Consumatori (APC) – Vocea consumatorilor din România a luat act cu îngrijorare de mesajul populist al ministrului energiei, domnul Virgil Popescu, care a îndemnat populația să nu plătească facturile mari la energie electrică.

Îi reamintim domnului Virgil Popescu, ministru al Energiei, că potrivit articolului 42, aliniat 6 din Legea nr. 51/2006 a serviciilor comunitare de utilități publice, „Factura emisă pentru serviciile de utilităţi publice constituie titlu executoriu.”

ADVERTISING

Astfel de declarații populiste nu rezolvă problema privind imposibilitatea de neplată a facturilor la gaze și energie electrică pentru milioane de români, ci creează haos social și economic, drept pentru care Asociația Pro Consumatori îi solicită prim-ministrului, domnul Nicolae Ciucă, să-l demită pe Virgil Popescu, ministrul Energiei!”, se arată într-un comunicat al APC.

Și PSD cere demisia lui Popescu

Si PSD a cerut în ultimele zile pe diferite voci demisia ministrului Energiei, Virgil Popescu. Social-democrații sunt nemulțumiți de declarațiile contadictorii pe care le-a făcut în spațiul public în scandalul facturilor uriașe.

ADVERTISING

”Cred că ar fi cazul să încercăm și cu altcineva. Azi, din nou, spune un lucru pe care nu îl înțeleg: cetățenii să reclame. Nu! Până să ajungă cetățenii să reclame, el trebuia de ieri, când a constatat că sunt niște facturi emise împotriva legii, să ia niște măsuri, nu să facă el reclamații la ANPC. Trebuia să anunțe că în urma sesizărilor primite până acum, următoarele societăți nu mai au licență", a spus Mihai Tudose, la Antena 3.

La rândul său, Marcel Ciolacu, președintele PSD, întrebat la RomâniaTV dacă susține poziția lui Tudose, a spus că „ține cont de părerile și experința colegului Tudose”. „Este o decizie care trebuie luată în coaliția de guvernare, cu prim-ministrul Nicolae Ciucă”, a adăugat președintele PSD.

ADVERTISING

Ministrul nu vrea să demisioneze

Premierul Nicolae Ciucă nu a venit momentan cu nicio reacție pe această temă, însă ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că nu i s-a cerut demisia și că nu ia în calcul să demisioneze.

Nu iau în calcul demisia. Nu mi-a cerut nimeni din partid să-mi dau demisia”, a transmis Virgil Popescu, citat de Antena 3.

Potrivit sursei citate, mai mulți liberalii nu îl mai susțin pe Virgil Popescu la Ministerul Energiei.

Și Cîţu l-a atenţionat pe ministrul Popescu

Și preşedintele PNL Florin Cîţu a criticat, miercuri, afirmaţia ministrului Energiei, Virgil Popescu, care spusese că românii care nu primesc facturile compensate ar trebui să nu le plătească, până când nu sunt corectate de către furnizori.

”Haideţi să nu creăm probleme, pentru că fără cadru legal, dacă nu plăteşti factura, vor fi penalităţi, iar după penalităţi ţi se taie curentul. Nu l-am auzit pe domnul Popescu, dar dacă a spus aşa ceva, sper să vină să corecteze. Nu se poate să nu plăteşti factura. Aşa ceva nu se poate face”, a spus Cîţu, la DC News.

El a arătat că trebuie să fim foarte atenţi că, dacă îi îndemnăm pe oameni să nu plătească factura, atunci ”nu vor mai plăti taxe şi e complicat”.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, afirma, marţi, după şedinţa conducerii PNL, că acei consumatori casnici care au primit facturi calculatate greşit nu ar trebui să plătească până când nu li se reface factura.

„Evident, dacă vine următoarea factură şi aceea nerefăcută, eu cred că până la urmă se poate merge la retragerea licenţei acelui furnizor care nu respectă legea, pentru că nu poţi să te joci cu nervii oamenilor”, a spus Popescu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇