Ciucă le-a cerut furnizorilor de energie să recalculeze facturile cu probleme

Ciucă le-a cerut furnizorilor de energie să recalculeze facturile cu probleme

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, marți, cu reprezentanţii producătorilor şi furnizorilor din domeniul energiei și le-a cerut să remedieze problemele, iar cei care au avut de suferit în noiembrie, decembrie şi ianuarie să aibă facturile recalculate.

“Am văzut familii cu venituri mici, instituţii, reprezentanţi ai cultelor, centre sociale cu facturi foarte mari. Statul are responsabilitatea de a proteja oamenii şi de a interveni în acest sens.

Vă cer să remediaţi problemele şi cei care au avut de suferit în noiembrie, decembrie şi ianuarie să aibă facturile recalculate, iar greşelile remediate. Refaceţi facturile şi asiguraţi oamenii că nu vor plăti în plus pentru greşeli de facturare.

ADVERTISING

Măsurile Guvernului vor reglementa situaţia astfel încât oamenii să nu fie debranşaţi pentru facturile calculate greşit şi nici să fie obligaţi să plătească penalităţi”, a afirmat premierul Nicolae Ciucă, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Premierul le-a prezentat în detaliu modalitățile în care se aplică schemele de compensare și plafonare aflate acum în vigoare pentru facturile la energie, precum și soluțiile de corectare a facturilor emise eronat pentru consumatorii casnici.

Potrivit analizei prezentate de președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, peste două milioane de facturi pentru furnizarea energiei electrice au fost deja recalculate.

ADVERTISING

Au fost preluate peste 450 de sesizări de emitere neconformă, în urma controalelor efectuate fiind date amenzi în valoare de peste 600.000 de lei.

Alte 101 controale sunt încă în derulare, urmând a se face verificări la toți operatorii economici furnizori de energie electrică și gaze.

Nicolae Ciucă a mai precizat că le-a prezentat furnizorilor de energie noile măsuri de plafonare și compensare aflate acum în lucru la nivelul Guvernului, iar aceștia s-au declarat de acord.

Aceștia, spune premierul, s-au angajat să depună eforturi susținute pentru a evita, pe viitor, repetarea problemelor legate de emiterea de facturi eronate.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇