PSD și PNL au plătit milioane de lei pentru campanii stradale şi online, cu mesajul că facturile la energie nu vor crește

PSD și PNL au plătit milioane de lei pentru campanii stradale şi online, cu mesajul că facturile la energie nu vor crește

Scumpirea gazelor și a curentului a fost preconizată şi chiar simţită încă de anul trecut, dar PNL și PSD au dat milioane de lei pe campanii de publicitate stradală și online în care românii erau asigurați că facturile nu vor crește.

La PSD, una dintre campanii s-a desfășurat prin instalarea de corturi în marile orașe, din octombrie 2021. În cadrul ei, voluntarii partidului îndemnau oamenii să semneze o petiție pentru stoparea creșterii prețurilor.

S-au strâns peste 500.000 de semnături, care au fost aduse în Parlament în momentul votării unei legi privind facturile la energie și gaze.

ADVERTISING

Purtătorul de cuvânt al PSD a declarat pentru Europa Liberă că nu știe care a fost costul acestei campanii.

Totodată, toate organizațiile PSD au postat pe Facebook că partidul nu va permite ca facturile să crească, iar o astfel de campanie depășește câteva sute de mii de euro, potrivit experților social media.

Și PNL a plătit o campanie similară, denumită ”trecem iarna cu bine”, desfășurată în luna octombrie, prin intermediul firmei Future Innovation.

Vicepreședintele Pavel Popescu a declarat pentru sursa citată că două campanii online au fost plătite din banii de subvenție, iar costul este de 1,8 milioane de lei pentru luna octombrie.

Plafonarea prețurilor la energie și compensarea facturilor românilor a fost votată de Parlament la finalul lunii octombrie, pentru perioada 1 noiembrie – 31 martie.

ADVERTISING

Cu toate astea, numeroase persoane au primit facturi mari, iar Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a anunţat, miercuri, că a a declanşat acţiuni de control la principalii furnizori de energie electrică şi gaze naturale.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇