Moşteanu (USR PLUS): Dacă moţiunea de cenzură va fi respinsă la CCR, depunem imediat încă una

Moşteanu (USR PLUS): Dacă moţiunea de cenzură va fi respinsă la CCR, depunem imediat încă una

USR PLUS va depune o nouă moţiune de cenzură alături de AUR, în cazul în care Curtea Constituţională va decide că procedura depunerii moţiunii care este deja în Parlament este neconstituţională, a precizat purtătorul de cuvânt USR PLUS, Ionuţ Moşteanu.

Întrebat, la Palatul Parlamentului, ce va face USR PLUS în cazul în care CCR va decide marţi că procedura depunerii moţiunii de cenzură a fost neconstituţională, Moşteanu a spus: „Depunem imediat încă una”.

El a completat că această nouă moţiune va fi depusă împreună cu parlamentarii de la AUR.

ADVERTISING

"Noi avem o moţiune, din punctul nostru de vedere, este o moţiune validă. Vom aştepta decizia CCR, vom avea o discuţie şi în grupul parlamentar, şi în Biroul Naţional, însă vom merge în aceeaşi direcţie, în a-l da jos cât mai repede de la Palatul Victoria pe Florin Cîţu, pentru că în momentul ăsta fiecare zi pierdută e o zi pierdută pentru România.

România trebuie guvernată, urmează o iarnă complicată, cu creşteri de preţuri la energie şi, dacă vom avea o iarnă foarte grea, va fi îngrozitor pentru mulţi români. E nevoie să fie un guvern cu o susţinere solidă şi trebuie clarificată această susţinere cât mai repede", a menţionat acesta.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Pe 28 septembrie, CCR va stabili dacă moţiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR își va urma cursul sau nu.

Ciolacu, şef la Cameră?

În altă ordine de idei, Moşteanu a afirmat că funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, după demisia lui Ludovic Orban, "va fi la cineva care va reprezenta o majoritate în Camera Deputaţilor".

"În momentul ăsta nu este clară care mai este majoritatea, care mai este Puterea, care este Opoziţia. (… ) Preşedintele va fi ales de o nouă majoritate, o să vedem, dacă premierul continuă această prietenie cu PSD, foarte probabil va fi o monedă de schimb pentru Marcel Ciolacu, pentru a-i asigura voturile de supravieţuire în continuare", a declarat purtătorul de cuvânt USR PLUS.

ADVERTISING

Tot azi am aflat că Orban i-a trimis lui Cîțu demisia de la șefia Camerei Deputaților, dar îi dă ultimatum de 15 zile, altfel merge cu ea în Parlament.

Citeşte şi:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇