Ministrul Justiției îl critică pe premierul Ciolacu, pentru că a legitimat AUR și SOS

Ministrul Justiției îl critică pe premierul Ciolacu, pentru că a legitimat AUR și SOS

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, îşi critică şeful de la Guvern pentru că a chemat la consultări şi astfel a legitimat „forţe politice extremiste şi antieuropene”, cu referire la AUR şi SOS.

”Eu cred că aceste consultări au fost făcute pentru a oferi PSD un motiv public ca să justifice practic amânarea acestor alegeri sau ducerea acestor alegeri la termen.

PSD trebuia să iasă, cumva, din izolarea poziţiei în care se aflau. De altfel, a fost singurul partid care mai susţinea că aceste alegeri se pot organiza imediat după vară, în rest, toate partidele politice chemate la Palatul Victoria au insistat pe organizarea acestor alegeri în noiembrie sau decembrie, la termen”, a declarat Alina Gorghiu, într-o intervenţie la Digi24.

ADVERTISING

Ea a criticat prezenţa unor partide la consultările de la Palatul Victoria.

”S-a dat o platformă de comunicare publică anumitor forţe politice extremiste şi antieuropene, care au fost oarecum legitimate în urma acestui demers”, a spus Gorghiu.

Luni şi marţi, premierul Marcel Ciolacu i-a invitat la Guvern pe toţi liderii partidelor politice (inclusiv cele neparlamentare) ca să discute despre calendarul alegerilor prezidenţiale, argumentând că "ţopăiala" pe această temă afectează încrederea între parteneri şi trebuie să înceteze.

ADVERTISING

Luni, la discuţiile cu prim-ministrul au participat, pe rând, reprezentanţii USR, AUR, UDMR, SOS România, cei ai Grupului minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor şi cei ai PUSL, iar marţi a venit rândul REPER şi Forţa Dreptei.

Liberalii nu au fost invitaţi, dar s-au reunit luni în şedinţa Biroului Politic Naţional şi au decis, în unanimitate, ca alegerile prezidenţiale să aibă loc la termen, anume în luna noiembrie.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇