Ciolacu, atac dur la Ciucă: Onoarea nu este numai pe panouri UPDATE Replica șefului PNL

Ciolacu, atac dur la Ciucă: Onoarea nu este numai pe panouri <span style="color:#990000;">UPDATE</span> Replica șefului PNL

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a lansat un atac dur la adresa președintelui PNL, Nicolae Ciucă și îi acuză pe liberali că vor să schimbe regulile jocului. Replica șefului PNL a venit rapid, mai ales că se făcea trimitere la „onoarea” lui de fost militar.

Reacția premierului vine în contextul în care PSD și PNL nu reușesc să se înțeleagă pe data alegerilor prezidențiale.

”Eu am anunţat, cum era corect, pentru că nu există doar două partide care sunt competitori politici în România, PSD şi PNL, şi am anunţat un calendar în aşa fel încât toate partidele şi toţi liderii politici să îşi organizeze alegerile în funcţie de acest calendar. Eu am propus atunci 1 septembrie, domnul Nicolae Ciucă a propus 15 septembrie.

Acum, tot domnia sa a propus 29 septembrie. Am înţeles că acum se doreşte altă dată. Abordarea mea de președinte al PSD este una foarte clară, deși nu și-au ținut cuvântul dat. Poate trebuie să înțelegem că onoarea nu este doar pe panouri, onoarea este și în discuțiile în cadrul coaliției” a declarat Marcel Ciolacu, citat de News.ro. Premierul face aluzie la panourile uriaşe care au împânzit ţara, cu faţa lui Nicolae Ciucă şi sloganul „Un ostaş în fruntea ţării”, montate teoretic cu scopul de a-i promova cartea.

ADVERTISING

Liderul PSD nu crede că are rost să facă o nouă şedinţă a coaliţiei.

”Nu am stabilit încă să avem o şedinţă de coaliţie. Este evident că PNL doreşte să schimbe regulile jocului. Dacă decizia lor rămâne aceeaşi, nu are rost să facem o şedinţă a coaliţiei”, a spus premierul aflat la Bruxelles.

Ciolacu a spus că, în calitate de prim-ministru, ”trebuie să aibă o abordare deschisă şi o discuţie cu toate partidele, dacă acest calendar anunţat anterior nu se ţine şi acest lucru îl va face”.

Nicolae Ciucă își apără onoarea

Nicolae Ciucă a reacţionat la afirmaţiile lui Marcel Ciolacu, precizând că nu-i înțelege reacția colegului de guvernare.

„Sincer chiar nu înţeleg de ce această reacţie. Afară este foarte cald. Asta da, pot să înţeleg. Ne bucurăm de rezultatul meciului echipei României de aseară. Da şi folosesc acest prilej pentru a felicita jucătorii echipei naţionale de fotbal.

Atunci când vine vorba de alegerile prezidenţiale trebuie să rămânem în prevederile legale şi în termenele legale. Ca atare, haideţi să stăm jos şi să discutăm, să discutăm pe bază de principii, pe bază de reguli, nu pentru a face în aşa fel încât să respectăm agenda personală a liderilor PSD”, a afirmat Nicolae Ciucă, într-un mesaj video postat pe contul său de Facebook.

ADVERTISING

Video de pe reţeaua de socializare a fost însoţit de un mesaj în care scria că în cadrul negocierilor privind stabilirea datei alegerilor prezidenţiale, „PNL va respectat termenele şi prevederile legale şi va opera exclusiv pe baza principiilor democratice” şi nu „pe baza intereselor conducerii PSD”.

Replică și de la PNL

O replică la declarațiile lui Ciolacu a venit și de la liberalul Florin Roman, care a spus că Marcel Ciolacu „nu poate șantaja voința a 2,5 milioane de români, care au votat PNL”.

„Vedem o anumită nervozitate la președintele PSD, Marcel Ciolacu, între două vizite la un meci și la o bere rece. Probabil, din cauza caniculei și a stresului legat de evaluarea națională și de bacalaureat. Când vorbește de onoare, în acest caz a domnului Ciucă, cred ca dl Ciolacu vorbește de funie în casa spânzuratului.

Altfel e greu de înțeles de ce principala lui grijă e data alegerilor și niște panouri. Rezultatul dezastruos al PNL în alegerile locale, de peste 30%, la votul politic îl încurcă teribil pe dl Ciolacu și pe PSD.

ADVERTISING

Planul său, de președinte peste noapte, cu sprijinul PNL a căzut. Și-ar dori cu disperare un George Simion sau o Mihaela, dragostea mea în turul 2, dar românii i-au spus clar ca turul 2 va fi o confruntare cu un general, cu onoare, aflat în slujba țării”, a scris Florin Roman, pe Facebook.

Acesta adaugă că PNL rămâne în guvern și nu poate fi șantajat: „Cum nu pot fi șantajați, domnule Ciolacu, nici cei 2,5 milioane de români care au votat PNL și care vor un președinte liberal de dreapta. Și în final vă adresez rugămintea ca între două meciuri și o bere, poate vă mai amintiți că și trebuie să guvernați România. Sunteți totuși premierul României și aveți această responsabilitate!”.

Greu cu data alegerilor prezidenţiale

După mai bine de trei ore de discuţii, PSD şi PNL nu s-au înţeles nici marți în privinţa calendarului alegerilor prezidenţiale. O nouă şedinţă ar urma să aibă loc vineri, însă nu este sigur.

Miercuri, Nicolae Ciucă a declarat că gâlceava din coaliţie nu e chiar un conflict deschis, ci sunt în negocieri.

”Chiar un conflict deschis nu este, în momentul de faţă suntem în negocieri şi toate aceste chestiuni se derulează din cauza faptului că, atunci când am discutat despre alegerile prezidenţiale, s-a avut în vedere candidat comun şi listă comună.

Motiv pentru care, după întâlnirile de la Braşov şi Sâmbăta de Sus, fiecare dintre partide a decis că va avea propriul candidat, motiv pentru care consider că trebuie să discutăm foarte serios data alegerilor prezidenţiale”, a declarat preşedintele PNL.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇