Mihai Șora numește un cuplu de români de succes: Manole și Felix. Restul e literatură

Mihai Șora numește un cuplu de români de succes: Manole și Felix. Restul e literatură

Filosoful Mihai Șora continuă șirul de critici la adresa lui Dan Voiculescu, iar de data aceasta îl vizează și pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Ați învățat la școală despre Manole și Ana, Felix și Otilia… Realitatea este alta: Manole și Felix. Restul e literatură”, a scris Mihai Șora pe Facebook, miercuri seară.

Reacția vine după ce s-a aflat că Dan Voiculescu, condamnat la 10 ani de închisoare (din care nu a făcut nici 3) pentru un prejudiciu de 60 de milioane de euro și care a colaborat cu Securitatea ca poliție politică (decizie definitivă în instanță, nume conspirativ ”Felix”), a publicat o carte la editura Academiei Române, cu acceptul lui Mugur Isărescu.

ADVERTISING

Și guvernatorul BNR este acuzat de colaborare cu Securitatea, sub numele conspirativ ”Manole”, și are un proces pe rol, însă acesta a fost suspendat până se judecă o excepție de neconstituționalitate ridicată.

”Aflu că Editura Academiei Române îl publică pe Dan Voiculescu (...). Cum a ajuns un asemenea personaj să-și pună numele Academiei pe copertă?”, se întreba Mihai Șora, sâmbătă, iar răspunsul nu a întârziat să apară.

Acordul pentru publicarea lucrării lui Dan Voiculescu la Editura Academiei Române a fost dat de Secția de Științe Economice, Juridice și Sociologie, care este condusă de șeful BNR Mugur Isărescu, conform Newsweek.

ADVERTISING

”Pentru lucrarea în cauză, avizul a venit din partea Secției de Științe Economice, Juridice și Sociologie, iar referatele au fost semnate de dl acad. Mugur Isărescu și de dl prof. Gheorghe Zaman, membru corespondent al Academiei”, a precizat Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, pentru publicația citată.

Iar întregul scandal vine la scurt timp după ce s-a aflat că Viorica Dăncilă și Ioan Mircea Pașcu tocmai au fost angajați consilieri la BNR.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇