Măsurile luate de Vela în pandemie: Garda de onoare devine obiectiv turistic și face ziua porților deschise la fostul Comitet Central

Măsurile luate de Vela în pandemie: Garda de onoare devine obiectiv turistic și face ziua porților deschise la fostul Comitet Central

Ministrul de Interne Marcel Vela a susținut miercuri o declarație de presă de câteva minute în care a făcut un scurt bilanț al instituției pe ultima săptămână și a anunțat ce planuri are în timpul care i-a mai rămas la conducerea MAI.

Astfel am aflat că, deși suntem în plină pandemie și situația în București e tot mai gravă, existând voci care cer carantinarea Capitalei, ministrul de Interne inițiază activități pentru publicul larg.

Sunt şanse să intre Bucureştiul în carantină? Reacţia prefectului Capitalei

ADVERTISING

Prima dintre ele este o măsură luată împreună cu primarul Capitalei, Nicușor Dan. Vela a anunțat că schimbarea gărzii de onoare devine, astfel, obiectiv turistic.

”În urma discuției cu dl primar general Nicușor Dan, MAI va intra în programul Primăriei Generale București-Tour, cu ceremonia de schimbare a gărzii de onoare. Acest moment se va organiza în fiecare zi la sediul MAI la ora 12:00. Acest eveniment are loc de săptămâna trecută, din 2 decembrie”, a spus Marcel Vela.

Apoi, el a anunțat și că are de gând să organizeze o zi a porților deschise în clădirea unde a avut sediul Comitetul Central, pentru a comemora astfel, ca și anul trecut, Revoluția.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”O altă activitate importantă, pe care știu că revoluționarii o așteaptă, vom organiza și în acest an ziua portilor deschise în clădirea fostului Comitet Central, în semn de respect față de eroii care și-au pierdut viața în Revoluția din 1989”, a mai anunțat Vela.

Pentru aceste anunțuri și un scurt rezumat al comunicatelor MAI în ce privește activitatea de la alegeri și cele mai recente operațiuni, Vela a venit la declarații flancat de secretarii de stat în MAI Gheorghe Sorescu și chestorul general de poliție Bogdan Despescu.

ADVERTISING

Amintim că deja au început în forță negocieri pentru formarea noului Guvern, iar numele lui Marcel Vela nu a fost până acum adus în discuție. Surse politice au declarat pentru SpotMedia.ro că la Interne ar fi în cărți europarlamentarul Rareș Bogdan.

Poliţiştii sunt folosiţi drept scut antiCovid şi masă de manevră electorală. Cum ar trebui să fie noul ministru de Interne în viziunea liderului de sindicat Europol Interviu

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇