Vela face concurs pentru a angaja zeci de medici veterinari la Poliţia Animalelor. Vor avea statut special de poliţişti

Vela face concurs pentru a angaja zeci de medici veterinari la Poliţia Animalelor. Vor avea statut special de poliţişti

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, joi, organizarea unui concurs pentru încadrarea a 86 de medici veterinari la Poliţia Animalelor, dar şi cumpărarea a 42 de autoutilitare pentru această nouă structură.

Potrivit acestuia, urmează să fie operaţionalizate structurile teritoriale ale Poliţiei Animalelor.

“Având în vedere recent înfiinţarea Poliţiei Animalelor, precum şi măsurile legislative complementare aprobate în şedinţa de guvern de săptămâna trecută, la nivelul MAI urmează să fie operaţionalizate structurile teritoriale.

ADVERTISING

Astfel, vom demara în perioada imediat următoare procedurile de concurs în vederea încadrării directe a 86 de posturi de medici veterinari, prevăzute a fi ocupate cu funcţionari publici, cu statut special de poliţişti.

În paralel, avem în desfăşurare procedura de achiziţie a 42 de autoutilitare noi care vor intra în dotarea structurilor teritoriale ale Poliţiei Animalelor până la sfârşitul acestui an, deoarece îmi doresc şi eu şi echipa mea ca Poliţia Animalelor să fie o structură distinctă, o structură vizibilă şi în acelaşi timp personalizată în public în societate”, a afirmat ministrul de Interne.

ADVERTISING

Marcel Vela a mai precizat că îşi doreşte ca până la finalul acestui an Poliţia Animalelor să fie o structură complet operaţionalizată.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇