Hoții care aruncau în aer bancomate au fost prinși în flagrant UPDATE Vela a făcut conferință să se laude cu ”Operațiunea ATM-ul” (Video)

Patru persoane au fost prinse în flagrant în timp ce încercau să arunce în aer un bancomat din localitatea Vulturu, județul Vrancea.

Flagrantul face parte dintr-o acțiune de amploare la care au participat procurori DIICOT, ofițeri de la Direcția de Operațiuni Speciale, precum și echipaje din cadrul IPJ Galați, potrivit Monitorului de Galați.

Procurorii DIICOT bănuiesc că cei patru suspecți sunt și autorii celor două jafuri din bancomate comise în luna septembrie în localitățile Lieşti și Tuluceşti.

ADVERTISING

Și acum, ca și în celelalte două cazuri, suspecții au vrut să arunce în aer bancomatul. Surprinși în fapt, ei au încercat să fugă, dar au fost prinși. La operațiune a participat și un elicopter al MAI.

Vela și Despescu au făcut conferință să povestească ”Operațiunea ATM-ul”

Ministrul de Interne Marcel Vela și secretarul de stat în MAI, chestorul Bogdan Despescu, au ieșit la ora 16:00 la declarații să dea detalii despre operațiune.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ei au dezvăluit că această operațiune, ce s-a desfășurat pe parcursul unei luni, a fost denumită ”Operațiunea ATM-ul”.

Cei patru bărbați au vârste cuprinse între 29 și 34 de ani, sunt toți din Galați și în momentul capturării a fost folosit armamentul din dotare, pentru că aceștia au încercat să fugă de la locul faptei cu un autoturism cu numere false. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Bărbații erau îmbrăcați în combinezoane de protecție și aveau fețele acoperite cu diverse măști.

Hoții spărgeau bancomate folosind niște ”dispozitive artizanale în conținutul cărora se introducea praf de pușcă din cartușe de vânătoare”.

ADVERTISING

Polițiștii au făcut apoi 12 percheziții la locuințele autorilor și ale unor presupuși complici.

Autoritățile îi suspectează că au comis fapte similare nu doar pe teritoriul României, dar și în alte state UE.

https://www.facebook.com/vela.marcel/posts/1792983904173708

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:

Vezi şi un interviu eveniment realizat de Magda Grădinaru cu Norman Manea: Corupția și demagogia sunt vii în România, la fel cum vii au rămas calitățile românești


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇