Două bancomate de la parterul unui bloc din Otopeni au fost aruncate în aer. UPDATE: Nu s-a furat nimic, dar totul e distrus

Două bancomate de la parterul unui bloc din Otopeni au fost aruncate în aer. UPDATE: Nu s-a furat nimic, dar totul e distrus

Două bancomate au fost sparte, marţi dimineaţa, la parterul unui bloc din oraşul Otopeni. Poliţiştii efectuează verificări pentru stabilirea pagubelor şi găsirea autorilor.

UPDATE: Poliţiştii anunţă că bancomatele au fost aruncate în aer, dar din ele nu au fost sustraşi bani.

"În jurul orei 5:00, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov a fost sesizat cu privire la faptul că la parterul unui bloc din oraşul Otopeni a avut loc o distrugere.

La faţa locului s-au deplasat imediat poliţiştii oraşului Otopeni, împreună cu efective de pompieri şi specialişti din cadrul IGPR, precum şi conducerea IPJ Ilfov, pentru efectuarea de activităţi specifice", informează Biroul de presă al IPJ Ilfov.

ADVERTISING

Au fost luate măsuri pentru delimitarea perimetrului şi conservarea locului faptei.

Din primele verificări s-a stabilit faptul că distrugerile au avut loc la două bancomate ce aparţin unei bănci.

În cauză, au rezultat numai pagube materiale, fără să fie înregistrate şi victime.

"Poliţiştii ilfoveni efectuează verificări şi investigaţii pentru stabilirea cu exactitate a situaţiei de fapt şi de drept, cât şi pentru identificarea autorilor şi luarea măsurilor legale care se impun", arată sursa citată.

5 furturi din bancomate prin explozie, în acest an

Cinci cazuri de furturi din bancomate prin explozie au fost înregistrate în acest an, iar polițiștii au identificat persoanele bănuite de comiterea lor. În trei dintre aceste cazuri, suspecţii au fost arestaţi preventiv.

ADVERTISING

"Poliţiştii au depistat în flagrant delict, la data de 20 martie, în localitatea Ozun, judeţul Covasna, doi bărbaţi, cu vârste de 25, respectiv 38 de ani, în timp ce ar fi sustras bani dintr-un bancomat prin producerea unei deflagraţii. Ulterior, în municipiul Braşov, într-o benzinărie, a fost depistat un alt bărbat, care le-ar fi facilitat transportul", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Cei trei bărbaţi sunt bănuiţi şi de distrugerea bancomatelor şi furtul de bani comise în Sinaia, în anul 2020.

ADVERTISING

De asemenea, la începutul anului, doi bărbaţi ar fi distrus, prin utilizarea unei substanţe explozive, un bancomat din incinta unei societăţi comerciale, din localitatea Lumina, judeţul Constanţa, şi ar fi sustras cutii în care erau depozitate sume de bani.

"Faţă de persoanele în cauză a fost dispusă măsura reţinerii. Ulterior, acestea au fost prezentate instanţei de judecată, care a dispus arestarea preventivă", arată sursa citată.

În alte două cazuri de acest fel, comise în Timiş şi Arad, au fost identificate persoanele bănuite, cercetările fiind continuate în vederea probării activităţii infracţionale.

Totodată, poliţiştii din Ilfov îi caută acum pe cei care au aruncat în aer cele două bancomate din Otopeni.

"Acest mod de operare este unul importat din alte state ale Uniunii Europene, unde au fost comise fapte de acest gen, în ultimii ani.

Din datele existente, a reieşit faptul că, în comiterea unor astfel de infracţiuni în statele europene sunt implicaţi şi cetăţeni români, întrucât autorităţile din aceste state au probat activitatea infracţională a unor grupuri de români (ex. - Austria şi Spania)", precizează IGPR.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇