Maia Sandu i-a retras oligarhului Vlad Plahotniuc distincția „Ordinul Republicii”

Maia Sandu i-a retras oligarhului Vlad Plahotniuc distincția „Ordinul Republicii”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, anunță că i-a retras oligarhului Vlad Plahotniuc distincția „Ordinul Republicii”.

”Astăzi i-am retras lui Vlad Plahotniuc distincția „Ordinul Republicii”. O persoană care a furat țara, a atacat și slăbit instituțiile statului și a construit un regim autoritar nu se poate bucura de distincții de stat”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Președintele Republicii Moldova spune că distincția a fost acordată cu încălcarea procedurii și a normelor legale.

ADVERTISING

Mai exact, precizează Maia Sandu, propunerea pentru decorare a venit din partea Organizației municipale a Partidului Democrat, iar legea nu prevede că partidele politice pot face stfel de propuneri.

”Această distincție a fost acordată cu încălcarea procedurii și a normelor legale, și anume a Regulamentului despre modul de propunere pentru decorarea cu distincţii de stat ale Republicii Moldova şi de înmânare a lor.

Propunerea pentru decorarea lui Vlad Plahotniuc a venit din partea Organizației municipale a Partidului Democrat, ceea ce reprezintă o încălcare a normelor legale, întrucât legea nu prevede partidele politice printre subiecții care pot face propuneri cu privire la decorarea cu distincții de stat”, precizează Maia Sandu.

Astăzi i-am retras lui Vlad Plahotniuc distincția „Ordinul Republicii”.O persoană care a furat țara, a atacat și...

Posted by Maia Sandu on Thursday, February 18, 2021

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

I.O.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇