Lupta pentru putere din PNL face noi victime în Guvern. Cîțu a demis încă un secretar de stat a doua zi după ce l-a numit

Lupta pentru putere din PNL face noi victime în Guvern. Cîțu a demis încă un secretar de stat a doua zi după ce l-a numit

După demiterea lui Alexandru Nazare de la Finanțe, pe care Ludovic Orban a pus-o pe seama faptului că fostul ministru a refuzat să-l susțină pe Florin Cîțu în cursa pentru șefia PNL, premierul a mai semnat o demisie care poate ridica semne de întrebare.

Este vorba de Cosmin Baciu, care a fost demis vineri din funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății la doar 24 de ore după ce, tot cu semnătura lui Florin Cîțu, fusese numit.

Potrivit Mediafax, explicația de la Guvern e că joi, la numirea lui Baciu, nu a fost respectată procedura și că întâi trebuia să fie publicată în Monitorul Oficial hotărârea pentru reorganizarea Ministerului Sănătății, care să ateste că este nevoie de încă un post de secretar de stat.

ADVERTISING

Guvernul nu precizează însă dacă Baciu va fi renumit pe post, odată ce acest pas procedural va fi fost îndeplinit.

În plus, G4Media arată că actuala legislație prevede că Ministerul Sănătății este condus de un ministru și 5 secretari de stat și de la demiterea Andreei Moldovan al 5-lea post era liber, ceea ce înseamnă că nu era nevoie de o nouă hotărâre de reorganizare.

Cosmin Baciu a fost în februarie sursa unor mari nemulțumiri în PNL Bacău. La acel moment, liberalii băcăuani erau supărați că au pierdut prefectura în favoarea USR-PLUS, dar li s-a promis un post de secretar de stat în Ministerul Sănătății, potrivit presei locale. Însă, între timp, pe 4 iulie, la alegerile pentru șefia PNL Bacău a câștigat candidatul susținut de Ludovic Orban.

ADVERTISING

Este a doua astfel de ”răzgândire” a premierului Florin Cîțu. Pe 23 iunie, Marian Murguleţ era demis din funcţia de secretar de stat la Ministerul Cercetării, la o zi după ce fusese numit prin semnătura premierului.

Cîțu a explicat la acel moment doar că a decis să îl demită pe Marian Murguleţ după ce a aflat ”o informație”, însă nu a vrut să spună despre ce e vorba, deși chiar Murguleț l-a rugat să o facă. Ludovic Orban a declarat și atunci că este ”straniu” episodul.

Citește mai multe despre lupta politică din PNL:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇