Ludovic Orban: Evident că sunt decizii de natură politică pe care le ia partidul, dar domnul Cîţu îşi poate spune un punct de vedere

Ludovic Orban: Evident că sunt decizii de natură politică pe care le ia partidul, dar domnul Cîţu îşi poate spune un punct de vedere

Preşedintele PNL, fostul premier Ludovic Orban, explică desemnarea lui Florin Cîţu pentru funcţia de prim ministru prin faptul că acesta reprezintă o „garanţie” a faptului că politicile începute de fostul Executiv vor continua, atât în ceea ce priveşte relansarea economiei, cât şi în privinţa politicilor „prudente în materie de echilibru bugetar”.

"Florin Cîţu are o activitate în care s-a profilat ca liberal, chiar dacă nu era membru al partidului, mai veche. Florin Cîţu prezintă garanţii de încredere în faţa partenerilor europeni deoarece a fost implicat în toate discuţiile şi în toate negocierile, în faţa finanţatorilor internaţionali, în faţa sistemului financiar bancar, în faţa mediului de afaceri.

ADVERTISING

Să nu uităm că Florin Cîţu împreună cu mine suntem cei care am reuşit să salvăm ratingul de ţară în nişte condiţii extrem de dificile, făcând nişte sacrificii care ne-au condus inclusiv la pierderea de voturi”, a declarat preşedintele PNL, luni seară, la B1 Tv.  

În acest context, fostul premier a spus că nu este "surprinzător” ca fostul deţinător al portofoliului Finanţelor să fie desemnat şi susţinut pentru funcţia de prim ministru, întrucât el continuă politicile de relansare economică şi politicile "prudente în materie de echilibru bugetar” începute de Guvernul anterior.  

ADVERTISING

Ludovic Orban a menţionat că Florin Cîţu este o garanţie a faptului că măsurile active şi proiectele începute în guvernarea anterioară vor continua.  

Întrebat dacă premierul în funcţie se consultă cu partidul în privinţa deciziilor luate, liderul liberal a răspuns că premierul participă la toate reuniunile PNL, iar în partid se discută inclusiv strategia privind priorităţile guvernamentale.   

ADVERTISING

"Premierul este parte din Biroul Politic Naţional. Trebuie să respecte programul de guvernare. Evident că sunt decizii de natură politică pe care le ia partidul (...) dar aici domnul Cîţu participă, îşi poate spune un punct de vedere, îşi poate pune amprenta”, a explicat preşedintele PNL relaţia dintre partid şi primul ministru.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇