Iohannis: 6 decembrie e ziua în care România poate, în sfârșit, să se despartă de cei care au ținut-o în subdezvoltare

Iohannis: 6 decembrie e ziua în care România poate, în sfârșit, să se despartă de cei care au ținut-o în subdezvoltare

Președintele Klaus Iohannis a susținut, vineri seara, o declarație de presă de la Palatul Cotroceni, în ultima zi de campanie electorală.

Șeful statului i-a îndemnat pe români să iasă în număr cât mai mare la vot, în ziua de 6 decembrie. El a dat asigurări că dacă toată lumea respectă regulile impuse în contextul pandemiei, numărul de infectări nu va crește.

Totodată, președintele a spus că miza alegerilor parlamentare este una de o importanță covârșitoare.

În plus, Iohannis a subliniat că ziua de duminică este ”ziua în care România poate, în sfârșit, să se despartă de cei care au ținut-o în subdezvoltare”.

ADVERTISING

Precizăm că astăzi este ultima zi a campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Amintim că liderul statului a susținut declarații și joi seara. El a vorbit atât despre campania de vaccinare, cât și despre cea electorală.

SpotMedia.ro a transmis, în format LIVE TEXT, declarațiile șefului statului:

Votul este cel mai puternic instrument al cetățeanului. Pe 6 decembrie folosiți cu înțelepciune această putere! Miza este una de o importanță covârșitoare. Alegeți cu responsabilitate, cu gândul la prezent, cu gândul la modul cum va arăta România de mâine.

ADVERTISING

Contextul epidemiologic în care ne aflăm, din cauza pandemiei, impune ca alegerile să se desfășoare în condiții speciale. Există reguli sanitare stricte, bine elaborate, astfel încât în ziua votului riscul de infectare este redus la minimum pentru toți participanții la procesul electoral, indiferent de localitate.

Dacă fiecare dintre noi respectăm aceste reguli, nu avem motive de îngrijorare suplimentară. Vă îndemn să veniți în număr cât mai mare la urne și să vă faceți auzită vocea.

Am traversat împreună un 2020 extrem de dificil, dar cu vaccinurile antiCOVID care urmează să fie produse întrevedem sfârșitul pandemiei.

ADVERTISING

Mandatul pe care voi mi l-ați dat este de a reconstrui România normală și sunt decis să îl duc la îndeplinire, dar România normală poate deveni realitate doar dacă valorificăm votul din 6 decembrie. Urmează 4 ani fără alte alegeri, avem deci o șansă istorică la o guvernare stabilă care să pună în practică reformele care până acum au fost amânate, dar care sunt esențiale pentru dezvoltare!

Pentru ca acest lucru să fie posibil, votul din 6 decembrie trebuie să ducă la o majoritate solidă! Voi conduce personal acest efort de coagulare a forțelor democratice și reformsite care se angajează la progresul României. 6 decembrie e ziua în care România poate, în sfârșit, să se despartă de cei care au ținut-o în subdezvoltare și au încercat să o deraieze de la parcursul european și democratic.

E nevoia de implicarea fiecăruia dintre noi. Vă aștept pe toți la vot!

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇