Kelemen Hunor s-a întâlnit, la Budapesta, cu Viktor Orban

Kelemen Hunor s-a întâlnit, la Budapesta, cu Viktor Orban

Prim-ministrul ungar Viktor Orban şi liderul Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR), Kelemen Hunor, au avut sâmbătă după-amiază o întrevedere la Budapesta.

Anunțul a fost făcut de şeful biroului de presă al premierului ungar, Bertalan Havasi, ootrivit MTI.

În timpul întâlnirii, cei doi interlocutori şi-au exprimat convingerea că rolul UDMR în viitorul guvern de coaliţie de la Bucureşti va fi o legătură solidă între Ungaria şi România şi poate îmbunătăţi semnificativ relaţiile bilaterale.


"Am avut discuţii principiale în ceea ce priveşte o coaliţie care va dura 4 ani de zile, o stabilitate parlamentară şi o stabilitate guvernamentală după 8 ani în care am avut 12 guverne. Sunt convins că în următorii ani vom reuşi să asigurăm investiţiile necesare pentru a creşte economia.

ADVERTISING

Vom reuşi să avem locuri de muncă în siguranţă, vom reuşi să investim în educaţie şi în sănătate şi, în aceste condiţii, noi ne-am asumat să participăm, să fim alături de colegii noştri, să participăm la formarea majorităţii parlamentare şi, bineînţeles, să participăm în exercitarea atribuţiilor din executiv", a afirmat liderul UDMR după consultări.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇