Kelemen Hunor a făcut stand-up în Parlament: „Dle Ciolacu, aveți grijă de PNL. Aveți grijă să nu se trezească”. A primit și replici

Kelemen Hunor a făcut stand-up în Parlament: „Dle Ciolacu, aveți grijă de PNL. Aveți grijă să nu se trezească”. A primit și replici

Liderul UDMR Kelemen Hunor a făcut un adevărat show de stand-up comedy de la tribuna Parlamentului, cu ironii usturătoare ce i-au vizat atât pe cei de la PSD, care i-au lăsat pe dinafară, cât și pe cei de la PNL, care le-au preluat bucuroși ministerele.

Kelemen Hunor a făcut întâi referire la programul de guvernare, acuzându-i pe social-democrați că au luat cu copy/paste și măsuri deja aplicate.

„Domnule Ciolacu, nici n-ați depus jurământul și deja mai multe deziderate sunt îndeplinite. Felicitări, aveți cel mai performant guvern. Așa se întâmplă când iei programul de guvernare cu copy/paste.

ADVERTISING

Despre lista Cabinetului, dacă cineva are o legătură mai specială cu Contele Brukenthal, sa-i transmită salutul nostru.

Colegilor de la PNL. După ce ați reușit să puneți mâna și pe Dezvoltare, și pe Mediu, va văd mulțumiți. Vă lăsăm în grija PSD-ului.

Dle Ciolacu, aveți grijă de PNL, sunteți un magician politic extrem de talentat, aveți grijă să nu se trezească. Nu a trecut însă nici pericolul de a te culca sănătos și a te trezi mort”, a spus Kelemen Hunor, în aplauzele colegilor și râsetele celor din sală.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

El a reiterat că parlamentarii UDMR vor sta în sală şi se vor abține de la vot.

„Nu avem cum să votăm pentru. Nici nu putem să votăm împotrivă, că nu suntem ipocriţi, sunt oameni cu care am lucrat până azi foarte bine”, a explicat fostul vicepremier.

Florin Roman de la PNL i-a dat replica liderului UDMR.

„Voi începe cu un proverb românesc, sper că-l înțelege și dl Hunor: atunci când vulpea nu ajunge la struguri, spune că sunt acri.

ADVERTISING

Vă înțeleg durerea, e greu în Opoziție, după ce v-ați aflat atâția ani la Putere. Cred că ați guvernat cel mai mult din România”, i-a replicat liberalul.

I-a răspuns și premierul desemnat Marcel Ciolacu.

„Îmi pare rău, dle Hunor, că n-am reușit 3 bărbați de stat să ajungem la un punct comun”, a spus Ciolacu, arătându-și convingerea că vor continua colaborarea, poate chiar și după 2024.

Urmăriţi LIVE Ce se întâmplă în ziua în care Guvernul Ciolacu se instalează la Palatul Victoria


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇