Cum comentează Kelemen Hunor că Iohannis nu a dat mâna cu el la Cotroceni

Cum comentează Kelemen Hunor că Iohannis nu a dat mâna cu el la Cotroceni

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a fost întrebat cum comentează faptul că preşedintele Klaus Iohannis nu a dat mâna cu el la consultările de la Cotroceni.

Iată ce a răspuns: „Daţi-mi voie să-l parafrazez pe Peter Esterhazy, un scriitor contemporan, a murit acum câţiva ani: De la un anumit nivel în sus nu cobori sub un anumit nivel„.

UDMR nu va vota nici pentru, nici împotrivă, la învestirea Guvernului Ciolacu.

"Nu va vota acest Cabinet, n-are cum să voteze. Nici nu putem să votăm împotrivă, că nu suntem ipocriţi. Mâine sigur că începe activitatea acest Cabinet, în care sunt oameni cu care am lucrat până azi foarte bine, deci nu se poate nici să votăm, nici să votăm împotrivă, ar fi cam ilogic ce am face.

ADVERTISING

Deci vom fi în sală şi vom spune: ”Prezent, nu votez, aveţi majoritate, spor la treabă!", a declarat Kelemen Hunor la RFI România.

Liderul UDMR declară că formaţiunea sa nu va oferi sprijin parlamentar Guvernului Ciolacu, în următorul an şi jumătate: "Nu, este exclus, au majoritate, deci n-au nevoie de sprijin parlamentar".

Unele proiecte ar putea fi votate.

"Dacă veţi vedea că noi votăm, de exemplu, măsurile care au fost adoptate acum trei-patru săptămâni în Guvern, de austeritate, ăsta nu este un sprijin pentru Guvernul Ciolacu, este o consecvenţă a ceea ce am făcut şi o asumare a ceea ce am făcut până azi", a explicat liderul UDMR.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Întrebat dacă e doar o supărare de moment sau dacă UDMR închide uşa colaborării cu PNL şi PSD pe termen lung, Kelemen Hunor a răspuns: "Sigur că suntem supăraţi, ar fi culmea să spunem că nu suntem supăraţi, dar supărarea trece, rămâne totuşi un gust amar şi rămâne acea neîncredere care s-a instalat în aceste zile, în aceste săptămâni şi este lucrul cel mai grav, fără încredere n-ai ce să faci, n-ai ce să construieşti (...). Nu vorbim aici de termen lung, vorbim de acest mandat al Parlamentului, până în 2024".

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇