Ciolacu, tiradă electorală despre prețuri și salarii. Plus anunț "cu regret": Colegii UDMR nu sunt în această coaliție (Video)

Ciolacu, tiradă electorală despre prețuri și salarii. Plus anunț "cu regret": Colegii UDMR nu sunt în această coaliție (Video)

Când toată lumea aştepta lista de miniştri şi decizia finală legată de prezenţa UDMR în guvernul său, Marcel Ciolacu a ieşit marţi seara să ţină un discurs lung şi citit de pe foaie despre „patriotismul economic”, prin care PSD va scoate România şi românii din mizerie.

Singurul lucru realmente de interes spus de şeful PSD a venit la final: în această seară va depune lista de miniştri la Parlament, pentru ca miercuri să poată avea loc audierile lor în comisii.

Cu toate acestea, Marcel Ciolacu nu a prezentat lista miniştrilor, deşi era înconjurat de mulţi colegi din PSD despre care putem presupune că vor face parte din noul său Cabinet.

Cât despre UDMR, nu va mai fi în Guvern, dar speră să rămână prieteni.

”Am votat ambele variante şi cu prezenţa UDMR la guvernare şi fără UDMR la guvernare”, a anunţat Ciolacu.

ADVERTISING

”Din punctul nostru de vedere, cu regret o spun, în acest moment, UDMR şi colegii mei, Tanczos Barna, Cseke Attila, Kelemen Hunor, nu sunt în această coaliţie. Dar, repet, seara nu s-a terminat încă”, a mai afirmat Ciolacu.

Vorbe multe, nimic concret

În rest, într-o veritabilă tiradă electorală, Ciolacu a vorbit despre "singura șansă de a ieși din criză", care ar fi ca România "să se dezvolte prin patriotism economic".

Premierul desemnat a menţionat reducerea impozitării muncii, majorarea pensiilor și acordarea voucherelor, dar fără a spune nimic concret despre cum va putea face asta, când deja bugetul scârţâie peste tot.

Iată un fragment din discursul lui Ciolacu, care arată doar intenţii bune, fără nicio măsură practică:

„Această guvernare este despre reforme și economie! Este nevoie de un nou model economic și social. Nu mai putem aștepta ca stimularea producției și a locurilor de muncă să vină doar când decid regulile pieței. Piața ne-a arătat că, în criză, nu produce eficiență, ci SPECULĂ!

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Nu este de ajuns doar să protejăm categoriilor vulnerabile, ci este nevoie de un program național de reducere a polarizării sociale. Trebuie să avem curajul să ne propunem mai mult!

Românii vor să vadă mai multă muncă, seriozitate și coerență din partea celor care administrează țara. Și, mai ales, să vadă reformele promise și rezultatele concrete!

ADVERTISING

Eu asta vreau să ofer milioanelor de familii din această țară!

Viziunea privind guvernarea iunie 2023 - decembrie 2024 se referă la dezvoltare pentru Modernizarea României. Trecem de la stabilizare la modernizarea economică și socială a țării”.

Premierul desemnat are şi un plan cu cinci mari obiective, la fel de electoral exprimate toate:

„1. Rezolvarea odată pentru totdeauna a problemei pensiilor speciale și adoptarea noii legi privind salarizarea unitară;

2. Stoparea creșterii prețurilor și refacerea puterii de cumpărare;

3. Dezvoltarea sistemelor publice de Educație și Sănătate – principalul argument pentru a-i convinge pe românii plecați să se întoarcă în țară;

4. Patriotism economic - dezvoltare economică prin creșterea producției naționale, atragerea de bani europeni și alocări bugetare;

5. Crearea de locuri de muncă mai multe și mai bine plătite.

Avem mult de muncă în următorul an și jumătate! Trebuie să avem o creștere economică de peste 3% pe an.

Trebuie să ducem inflația la sub 8% până la final de an.

Și să reducem dependența de import!

Pentru a atinge toate aceste obiective, prima noastră luptă va fi cu prețurile și cu specula. În acest sens, avem pregătit un program îndrăzneț și coerent prin care vizăm stoparea creșterii prețurilor la principalele alimente de bază.

Planul nostru implică - în ponderi diferite - toți actorii importanți, de la producători la distribuitori și, în final, la marile lanțuri de magazine. Atât producătorul român, cât și consumatorul final trebuie să aibă garanția că obțin un preț decent pentru produse de bună calitate”.

Nu numai că nu ştim cum va scădea impozitarea pe muncă, dar iată că PSD propune şi scheme de sprijin de peste 250 de miliarde de lei, "bani cu care să stimulăm toate companiile care produc în Romania”.

Premierul desemnat a ajuns şi la subiectul salariilor. Liderul PSD arată că, la finalul acestui mandat (decembrie 2024), orice angajat trebuie să câștige minim 500 de euro net lunar, iar câștigul salarial mediu net să ajungă la 1.000 de euro. Evident nu a spus şi cum.

Marcel Ciolacu și miniștrii PSD, după CPN al PSD, la Parlament - 13.06.2023

Conferință de presă susținută de președintele #PSD Marcel Ciolacu, premierul desemnat, alături de miniștrii PSD, după reuniunea Consiliului Politic Național al PSD, la Palatul Parlamentului

Publicată de Partidul Social Democrat pe Marţi, 13 iunie 2023

Ciolacu, premier ştiut

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, că l-a desemnat pe Marcel Ciolacu pentru funcția de premier. Este al patrulea premier PSD desemnat de Iohannis pe parcursul celor două mandate ale sale.

”Cred că nu este nicio surpriză, îl desemnez pentru poziția de premier pe domnul Marcel Ciolacu, pe care îl invit să formeze un nou guvern”, a declarat Iohannis.

Puțin mai animate decât declarațiile de final au fost consultările, chiar dacă au fost organizate doar din obligație constituțională. Altfel, după cum a spus chiar Iohannis la începutul lor, doar au avut rol să consemneze „situaţia pe care am planificat-o de acum un an şi jumătate”.

Iată Filmul consultărilor cu final „planificat”. Un Iohannis la ceas aniversar, un UDMR exilat, o bășcălie marca AUR și un fost premier devenit protestatar (Foto & Video)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇