Joe Biden, oficial în cursa pentru Casa Albă: Trump a lăsat America în întuneric. Eu voi fi un aliat al luminii

Joe Biden, oficial în cursa pentru Casa Albă: Trump a lăsat America în întuneric. Eu voi fi un aliat al luminii

Joe Biden a acceptat joi seară să-i reprezinte pe democraţi în cursa pentru Casa Albă.

Joe Biden a fost oficial nominalizat de democrați pentru alegerile prezidenţiale. Trump a marcat momentul acuzându-l că e marioneta Chinei

El a promis solemn să întoarcă pagina "fricii" şi a "diviziunilor" şi s-a angajat să depăşească "această eră întunecată în America", relatează vineri France Presse.

Joe Biden a făcut aceste remarci la începutul discursului său de închidere a convenţiei de învestitură democrată pentru alegerile prezidenţiale împotriva lui Donald Trump.

ADVERTISING

Cu 80 de zile înainte de alegerile din SUA, Joe Biden e favorit. Dar Trump nu și-a spus ultimul cuvânt. Ce e diferit față de 2016?

"Actualul preşedinte a lăsat America în întuneric pentru mult timp. Prea multă furie, prea multă frică, prea multe diviziuni", a declarat Biden.

"Aici şi acum, vă promit că dacă îmi acordaţi şi îmi încredinţaţi preşedinţia, voi face să iasă ce e mai bun din noi, nu ce e mai rău. Voi fi un aliat al luminii şi nu al întunericului", a adăugat candidatul democrat.

"Uniţi, noi putem învinge această eră întunecată în America", a spus el.

ADVERTISING

Joe Biden și-a anunțat vicepreședintele. Cum l-ar putea ajuta să câștige în orașele în care Trump a învins acum 4 ani

Strategie pentru coronavirus

Totodată, el a promis o strategie naţională în Statele Unite din "prima zi de mandat" pentru a combate pandemia de coronavirus.

"Dacă voi deveni preşedintele vostru, din prima zi vom implementa strategia naţională pe care o expun încă din martie", a promis fostul vicepreşedinte la tribuna convenţiei democrate americane.

Zeci de republicani din domeniul securităţii naţionale îl vor susţine pe democratul Joe Biden: Trump e prieten cu dictatorii. Este un adevărat pericol!

ADVERTISING

Statele Unite se confruntă cu unul dintre momentele sale cele mai dificile, a mai spus Joe Biden în discurs, făcând referire la pandemie, recesiune economică, diviziuni rasiale şi schimbări climatice.

"Acestea sunt alegerile care vor schimba viaţa. Ele vor stabili cum va arăta America pentru o lungă, lungă perioadă de timp", a notat Biden.

"Caracterul este pe buletinul de vot. Compasiunea e pe buletinul de vot. Decenţa, ştiinţa, democraţia. Toate sunt pe buletinul de vot", a mai spus Biden, avertizând că acum este "timpul unui pericol real, dar de asemenea al unor posibilităţi extraordinare".

Trump e la 9% în spatele lui Biden, dar a mai recuperat în ultima lună din dezavantaj

Biden l-a criticat pe preşedintele Donald Trump din cauza modului în care a gestionat criza coronavirusului. El a avertizat că "vor rămâne mult prea ridicate cazurile şi decesele" dacă Trump este reales, iar economia va avea de suferit, în timp ce "bogaţii îşi vor mări averile".


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇