Trump e la 9% în spatele lui Biden, dar a mai recuperat în ultima lună din dezavantaj

Trump e la 9% în spatele lui Biden, dar a mai recuperat în ultima lună din dezavantaj

Cu o zi înaintea începerii Convenţiei Naţionale Democrate în care se aşteaptă nominalizarea lui Joe Biden drept candidat la preşedinţia SUA, rezultatele unui sondaj NBC şi Wall Street Journal publicate duminică indică un avans de 9% al candidatului democrat în faţa preşedintelui republican Donald Trump.

50% din participanţii la sondaj au declarat că vor vota pentru Joe Biden, în timp ce 41% au răspuns că vor vota pentru Donald Trump, informează dpa.

Într-un sondaj similar, realizat în urmă cu o lună, avansul candidatului democrat era de 11%.

Jumătate din sondajul NBC News şi Wall Street Journal a fost realizat după anunţarea candidaturii în tandem a lui Joe Biden cu senatorul Kamala Harris pentru postul de vicepreşedinte.

În mod tradiţional, numele partenerului pentru funcţia de vicepreşedinte este anunţat înaintea desfăşurării Convenţiei partidului.

Convenţia Naţională Democrată programată să se desfăşoare pe parcursul a patru zile începe luni şi va avea loc, în cea mai mare parte, în mediul online.

ADVERTISING

Cu 80 de zile înainte de alegerile din SUA, Joe Biden e favorit. Dar Trump nu și-a spus ultimul cuvânt. Ce e diferit față de 2016?


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇